Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

266 400 skäl att spela bra, Nordquist

Brynäsfansen samlade ihop 266 400 kronor för att hjälpa klubben att värva Jonas Nordquist.

På tisdag får de se honom på isen också.

– Jag är redo för spel, säger den 27-årige centern.

Annons

I går berättade Sporten om det tråkiga beskedet att viktige backen Lars Jonsson kommer att bli borta från spel en längre tid än man hoppats och trott från början.

Därför känns det självklart roligare när vi nu kan avslöja att Jonas Nordquist äntligen är spelklar efter sitt långa skadeuppehåll.

– Jag hoppas få spela på tisdag mot Rögle. Sedan vet jag inte hur det blir, om jag får spela mycket eller lite, men jag är redo i alla fall, säger Nordquist.

Under de senaste tre veckorna har han tränat för fullt och deltagit i alla moment på isen. Och att värvningen från Frölunda är spelsugen är en underdrift.

– Det ska bli riktigt roligt och jag är grymt sugen. Men det är samtidigt lite nervöst, jag har ju inte spelat på så länge.

Det var den 13 januari i år som Nordquist senast spelade en match och det var också då som tacklingen från Luleås Janne Sandström slutade med ett trasigt knä. Både korsband och ledband skadades och efter operation har Nordquist kämpat med rehabiliteringsträning i tio månader.

Självklart en tung tid för Jonas, men sedan han blev klar för Brynäs i början av september har fokus legat på att göra come back efter landslagsuppehållet nu i november.

– Jag har tränat på bra den senaste tiden och man har ju hela tiden sagt att det ska vara dags efter uppehållet och det verkar hålla.

Och lagom till sin premiärmatch med Brynäs har klubben nu räknat ihop hur mycket fansen samlade ihop via värvningskampanjen.

Det blev hela 266 400 kronor och till Brynäs hemsida säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson att bidragen strömmat in under hela hösten.

– Det värmer vårt Brynäshjärta att så många visar så stort engagemang för föreningen, säger han.

Jonas Nordquist själv är också tacksam mot supportrarna.

– Självklart jättekul att dom ställer upp för Brynäs på ett sådant här sätt. Men att folk skänkt pengar är inget jag kan gå runt och fundera över, men naturligtvis ska jag försöka göra det bästa jag kan när jag får spela.

• Du har inte fått ont i armen av alla autografer du skrivit på de där idolkorten som fansen som skänkt pengar ska få?

– Hehe! Nej, vi har bara tagit bilden än, men det är nog ingen fara.

Mer läsning

Annons