Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”90-talskedjan” – Brynäs vapen mot AIK i kväll

En förstakedja med 90:an Silfverberg, 91:an Järnkrok och 92:an Larsson.

Brynäs bjuder på en rekordung bärande enhet i kvällens bortamatch mot AIK.

– Äh, när jag möblerade om i kedjorna borta mot Luleå var det dom som fick till en ändring av matchbilden. Nu får Jacke, Calle och Johan starta tillsammans, motiverar tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

18-åriga Johan Larsson och 19-åriga Calle Järnkrok är fortfarande juniorer medan Jakob Silfverberg med sina 20 år är förstaårssenior. En trio som känner varandra väldigt bra trots att den där halva matchen i lördags mot Luleå är enda framträdandet i elitserien tillsammans.

Men Järnkrok och Silfverberg har spelat tillsammans hela tiden och där har Eero Somervuori eller Anton Rödin för det mesta varit den tredje enheten. Larsson spelade dock hela JVM med Järnkrok som center bredvid sig.

– Dom passar bra ihop och åldern spelar ingen roll. Det är riktigt bra hockeyspelare alla tre, säger Czarnecki som därmed fullbordar ändringen från Luleåmatchen och låter Somervuori spela med Sebastian Lauritzen och Jonas Nordqvist.

– Jag tyckte det slog väl ut och efter deras 2–0-mål och den timeout som vi tog kunde vi vända matchen och vinna. Det var riktigt skönt och starkt gjort.

Segern efter straffar och de två poängen gjorde att Brynäs studsade tillbaka efter den mindre goda insatsen mot Linköping i den första matchen efter omstarten. Det var viktigt att direkt komma på rätt kurs igen i jakten på slutspelsplatsen.

Med sex omgångar kvar ser det onekligen riktigt bra ut för Brynäs som har en bra marginal ner till slutspelsstrecket. Målet nu är att säkra den där platsen bland de åtta bästa så fort som möjligt och tre poäng mot AIK skulle förstås innebära ytterligare ett jättekliv i rätt riktning.

– Under mina år i Brynäs har vi säkrat slutspelsplatsen i omgång 54 respektive 53. Vi får väl sikta på den 52:a i år då, säger Czarnecki och spricker upp i ett stort leende

Det mesta är förstås uppåt i Brynäs just nu. Ungdomar som tar för sig och blir bara bättre och bättre, en veteran som Andreas Dackell gör sin bästa säsong på länge och målvaktssidan har blivit ett utropstecken. Nu senast var det Thomas Greiss som storspelade igen. Men Niklas Svedberg är fortfarande borta och tränade inte på is i går heller.

– Det är väl det som just nu oroar lite. Det har tagit längre tid än någon kunde tro att bli kvitt knäskadan. Thomas har varit grymt bra men vi vill gärna ha båda målvakterna i speldugligt skick in i slutfasen.

Även backen Simon Bertilsson, som varit utanför laget de senaste omgångarna och i stället spelat med J20-laget, gjorde illa sig på träningen i går. Han vred till axeln och hade väldigt ont när han klev av isen.

En närmare undersökning ska göras, men med all sannolikhet spelar han inte i kväll.

Mer läsning

Annons