Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcén handplockad av Rögle

Han fixade till ett nytt elitseriekontrakt åt Rögle och nu ligger Gunnar Persson också bakom klubbens första nyförvärv till nästa säsong.
I går blev det klart att Brynäsforwarden Johan Alcén skrivit på ett tvåårskontrakt med Ängelholmslaget.
– Det var ett rent önskemål från min sida. Johan är en energispelare som vi behöver, säger Gunnar.

Annons

Det var när det gick som tyngst i vintras innan kvalserien började som Rögle tog beslutet att kicka Peter Johansson och hämta in Gunnar från allsvenska Borås. En välbekant miljö för ex-Brynäsaren som tränade laget under en tidigare sejour i Skåne.

– Vi gjorde en riktigt bra kvalserie och det var otroligt skönt att vi kunde fixa till ett nytt elitseriekontrakt. Nu får vi bygga vidare på ett nytt lag till nästa säsong, menar Gunnar som fortfarande bor kvar i Borås innan flyttlasset går i början av sommaren.

När starka kort som bröderna Abbot och Sebastian Karlsson redan valt att flytta på sig behövs det nytt blod in. Johan Alcén har Rögletränaren haft ett gott öga till under en längre period.

– Jag har alltid gillat Johan. Han har massor av energi, vill hela tiden bli bättre, är fortfarande utvecklingsbar men har ändå varit med ett tag på den här nivån. Det känns jättebra att han väljer oss.

För Johan Alcén är det ett nytt hockeykapitel som inleds. Han har förutom sina ungdomsår i Sandviken hela tiden representerat Brynäs. Nu blev det en flytt till Rögle och han är förstås glad att både laget och tränaren tror på honom.

– Det är jätteroligt att höra Gunnars fina ord. Att ha en tränares förtroende är jätteviktigt. Men sedan måste man jobba hårt för att lyckas också och det kommer jag att göra.

Han erkänner själv att det var rätt läge att röra på sig nu.

– Jag hade kört fast i Brynäs efter en säsong där jag stod still och det hände inte ett dugg. Nu har jag en chans att få spela mera, bli ännu bättre än under JVM-säsongen som var helt okej i Brynäs och få fortsätta spela i Elitserien.

Johan hade en hel del anbud att välja bland. Framför allt var det allsvenska klubbar som slogs om hans namnteckning.

– Men Rögle var förstavalet redan från början och jag har hört mycket gott om klubben. Dessutom känner jag ju både Johannes Salmonsson och Danne Johansson från deras tid i Brynäs. Att få spela i deras hall där det alltid är ett jäkla drag lockar också.

Alcén planerar att flytta ner redan i början av maj då träningen drar igång på allvar.

Annars är förstås Kenny Jönsson det enskilt viktigaste namnet i Rögle och han har inte bestämt sig än för en fortsättning. Nu är det först och främst VM som hägrar för Ängleholmsikonen.

– Vi får se hur det blir där. I övrigt behöver vi några flera namn och jobbar vidare där. Vi hade till exempel gärna sett Magnus Kahnberg som jag tror blir ett jättekap för Brynäs. Eero Somervuori känns också som ett bra nyförvärv, säger Gunnar Persson som följer sin forna klubbs öden och äventyr.

Mer läsning

Annons