Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda kämpar för comeback

/
  • Amanda Lindberg, 21 år, från Kyrkbyn utanför Tierp kämpar för att göra comeback i ishockey.

En seriekrock i Falun i februari 2013 satte stopp för en lysande karriär för hockeytalangen Amanda Lindberg, 21 år, från Kyrkbyn utanför Tierp.
Amanda ådrog sig ett diskbråck i nacken och har inte kunnat lira hockey de senaste två säsongerna.
– Det har också varit mentalt jobbigt, men nu kämpar jag med näbbar och klor för att komma igen, säger Amanda, som nu bor och jobbar i Leksand.

Annons

Amanda tillhör Leksand Hockey och spelade där flera säsonger innan olyckan var framme den där februaridagen 2013.

– Jag vill inget hellre än att komma tillbaka och spela hockey igen, säger Amanda, som har hela 18 landskamper i J-18 på meritlistan.

Amandas hockeyliv började i 13-14 års åldern. Hon var redan då en fin talang och spelade hemma i Tierp med pojklaget.

Men ganska snart uppmärksammades hockeytalangen av Brynäs och fanns med i laget när klubben tog SM-silver 2012. Amanda spelade ett par säsonger i Brynäs.

Sedan blev det hockeygymnasiet i Leksand och och spel för Leksand som också, liksom Brynäs lirade och lirar i Riksserien.

Amanda var också en talang inom fotbollen och när hon var kvar i Tierp fick hon också spela i Upplandslaget.

Hockeytalangen från Kyrkbyn utanför Tierp har tillhört Leksand under fyra säsonger och har alltså även lirat i landslaget ( J-18) hela 18 gånger.

– Ja, jag spelade med i landslaget både vid ungdoms-OS och VM, säger Amanda.

Vilken typ av spelare är du?

– Jag är ju forward och visst har jag genom åren gjort ett antal mål. Men jag är framförallt en framspelare och noterats för många ass under de säsonger jag spelat, säger Amanda.

Nu är Amanda i stort sett av med smärtorna från diskbråcket. Målsättningen nu för hockey-talangen är att komma igen och kunna kriga på hockeyrinkarna runt om i Sverige.

– Ja jag vill inget hellre. Nu har jag fått jobb här uppe i Leksand. Jag har dels en tjänst som fritidspedag på fritids och dels har jag nu i dagarna fått klart med en tjänst som idrottslärare på gymnasieskolan, säger Amanda.

Hur ser du på möjligheterna att komma tillbaka?

– Jag måste först bygga upp mina muskler och sedan ska min kondition bli bättre. Jag ska också hoppa med i fotbollsträning och sedan ska jag köra både gym- och rehab träning. Jag har ju flera månader på mig innan nästa säsong, säger Amanda, som när det gäller hockey, funderar på att starta upp träningen med flicklaget.

– Jag har också lite domningar kvar som kommer då och då i vänstra sidan av kroppen. Men jag har fått ett rehab program av en sjukgymnast i Tierp och sedan ska jag också undersökas av en neurolog.

Sporten önskar verkligen Amanda lycka till i kampen för att komma tillbaka ut på hockey rinkarna och med 18 landskamper i bagaget, så ska det inte vara några problem bara kroppen svarar upp på styrke- och rehab programmet.

Mer läsning

Annons