Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angelica vilar ut efter olyckan

Brynästjejen Angelica Östlund vilar ut i hemmet efter den otäcka olyckan i bortamatchen mot Modo.

Hon är okej, trots allt – men tankarna på vad som hade kunnat hända är jobbiga.

– Jag hade lika gärna kunnat sitta i rullstol nu, säger 19-åringen.

Annons

I mitten av tredje perioden åker Brynäs landslagsforward Angelica Östlund mot båset för att byta. Plötsligt får hon en armbåge i huvudet av en Modospelare.

– Jag vet inte om det är medvetet eller om vi bara krockar, och jag minns inte om jag träffar isen med huvudet när jag ramlar. Det enda jag kommer ihåg är att det är en massa lagkamrater som kommer fram och frågar om jag har ont, men jag får inte fram så många ord, berättar Angelica.

Det blir ambulanstransport till Örnsköldsviks sjukhus, med stödkrage på och stabiliserad nacke. Angelica är hela tiden vid medvetande. Väl på lasarettet får hon lugnande besked – hon har fått en lindrig hjärnskakning och behöver inte riskera några men.

– Det känns väldigt skönt. Det hade kunnat gå så mycket värre än det gjorde. Jag hade lika gärna kunnat sitta i rullstol nu. Det är lite jobbigt med sådana tankar, men det släpper väl, säger Angelica.

På sjukhuset fick hon besök av sina lagkamrater som hade goda nyheter. Det blev seger med 4–2 mot favorittippade Modo, som därmed åkte på säsongens första förlust.

– Det var riktigt skönt att få det beskedet när man hade som mest ont i huvudet. Det var skönt att veta att vi hade vunnit, säger Angelica, som gjorde två assist i matchen och har svarat för åtta poäng på tio matcher så här långt i riksserien.

Eftersom spelarbussen väntade in hennes sjukhusbesök kunde hon följa med laget hem på söndagskvällen, och i går vilade hon ut i hemmet i Mehedeby. Troligen missar hon kommande helgs matcher mot AIK och Ormsta, båda på hemmaplan.

– Just nu har jag ont i hela kroppen, men nacken och huvudet är värst.

– Vi får se i slutet av veckan. Det är ju bara jag som kan avgöra hur huvudet känns, och om jag inte har ont ska det vara riskfritt att börja åka skridskor igen.

Under tiden som Sporten besöker henne ringer Brynästränaren Magnus Grönlund för att kolla att allt står rätt till.

– Men jag är faktiskt besviken över att ingen från Modo ringt och frågat hur jag mår, säger Angelica Östlund.

Mer läsning

Annons