Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton hoppas på annat slutresultat

Precis alla i Brynäs J20-lag längtar efter ett guld.
Men Anton Persson har blivit hedrande tvåa lite för många gånger...
– Nu får det vara nog med det. Jag ska ha det där SM-guldet nu, säger Anton inför den första finalen borta mot HV 71 i kväll.

Annons

I många stycken har Brynäsjunioren haft en fantastisk säsong där höjdpunkten var junior-VM i Kanada runt nyårshelgen. Småkronorna gick fram till finalen mot hemmanationen men fick till slut ge sig. Den nyblivna 20-åringen från Hedesunda kom hem med ett silver som ändå glittrade rätt bra.

– Men det börjar bli lite för många andraplatser nu. Jag var med och förlorade JSM-finalen mot Frölunda för ett år sedan och var med och förlorade TV-puckfinalen med Gästrikland för några år sedan också. Nu jäklar...

Anton gjorde 14 elitseriematcher för Brynäs den här säsongen sedan han kom hem från allsvenska Oskarshamn dit han var utlånad den första halvan. Men nu har det blivit spel i J20-laget som på nytt kämpar om ett guld.

– Vi har ett riktigt bra lag och det är väldigt roligt att få vara med. Klart vi har en bra chans att ta hem det här. Vi lärde oss mycket av finalförlusten ifjol och efter dom här stenhårda semifinalmatcherna mot Djurgården har vi en ruskig mental styrka, förklarar Anton som gör sitt sista juniorår.

Men ska han äntligen få vinna någonting finns det ett stort hinder kvar att passera. HV 71 har också ett riktigt bra lag och är värdiga finalmotståndare när det hela startar i Jönköping i kväll. Returen spelas i Läkerol Arena på onsdag och behövs det en tredje och avgörande final är det torsdagkväll som gäller.

I HV-laget spelar garanterat JVM-killen André Petersson. Men i A-laget som ska spela den stora SM-finalen mot Färjestad med start på onsdag har Mattias Tedenby, Nichlas Torp och David Ullström slagit sig in som ordinarie. Samtliga var med i vinterns JVM-lag.

– Jag har ingen aning om de plockas ner nu – jag har i och för sig svårt att tänka mig det. Men det spelar ingen roll utan vi kommer att fokusera på det vi ska göra och vi har ett så pass bra lag att vi kan ta det här ändå, säger Brynäs tränare Mats Bäcklin.

När lagen möttes i serien vann HV hemma med 3–1 sedan man avgjort fyra minuter före slutet. I Läkerol Arena vann Brynäs med 10–2 efter en sanslös sista period som gav 7–0.

– Men det spelar ingen roll nu då det är helt nollställt igen. Det enda man kan säga är att det är en logisk final mellan ettan och tvåan i super 8-serien. Jag hoppas vi kan ha nytta av rutinen från ifjol och det här maxade semifinalmatcherna mot Djurgården, säger Bäcklin.

Han har samma lag att jobba med som under semifinalserien. Jocke Eriksson står i målet och har visat att han inte är många snäpp bakom Jacob Markström. "Markan" kommer nu att vara med i Tre Kronor i veckans träningslandskamper och inte i SM-finalen.

Mer läsning

Annons