Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton tillbaka i elitserien

Brynäs kastar in en av sina JVM-spelare i dag mot Skellefteå.
Men det är inte Jacob Markström utan centern Anton Persson som får chansen.
– Finalförlusten mot Kanada känns väl fortfarande lite surt men nu ska det bli väldigt roligt att spela i elitserien igen, säger Anton.

Annons

Han tränade med laget i går som center i fjärdekedjan med Janos Vas och Johan Alcén. Det lutar åt att den trion startar mot Skellefteå i dag också även om laget i går inte var spikat.

– Jag hoppas på speltid och det känns som om formen är bra. Jag har väl ett skapligt tempo kvar i kroppen sedan JVM och det känns som om självförtroendet fått sig en knuff uppåt efter den insatsen.

Brynäsduon hade några fantastiska veckor i Kanada där det dock inte räckte riktigt ända fram. Men ett VM-silver är ju inte heller så illa.

– Det är skönt att vara tillbaka i vardagen igen i alla fall. Förhoppningen var att få fortsätta här i Brynäs och elitserien och tills vidare verkar det bli så, säger Anton som spelade tre matcher innan avresan till JVM.

Därmed är han först ut på elitserieisen. Brynäs har just nu inte fyra naturliga centrar när både Alexander Sundström och Micke Lind är långtidsskadade. Markström, som förmodligen blev mer sliten av JVM, får vänta ett tag till på sin comeback. När Anders Lindbäck storspelat på slutet är inte det så konstigt heller.

Anton har bara varit hemma ett par dagar och tidsskillnaden gör sig fortfarande påmind.

– Men det blir bättre och bättre. Lite till sömn så är snart allting som vanligt igen, säger Anton.

Skellefteå har också två junior-VM-spelare i sitt lag. Både Tim Erixon och David Rundblad spelade redan i torsdags i förlustmatchen mot Färjestad.

– Det var väl backkris där och när vi blev försenade på hemvägen i Frankfurt fick dom förtur till ett nytt plan för att hinna hem. Det ska bli kul att träffas igen, menar Brynäscentern.

I går åkte han hem en kortis till Hedesunda för att bli firad i efterskott av sin familj på sin 20-årsdag – den som han den 4 januari tillbringade i Nordamerika.

Hedesunda hade ju planerat för ett mottagande i eftermiddag för sina två hjältar – förutom Anton skulle även idol-Alice ta emot hyllningar från byborna. Nu ska Anton spela i Läkerol Arena mot Skellefteå och Alice sjunger nationalsången.

– Jag vet inte riktigt hur det blir nu men visst känns det kul att vi blir uppmärksammade. Roligt att lilla Hedesunda kommer på kartan, avslutar Anton.

Annons