Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckis efter ny förlust: ”Vi skjuter för lite”

Washington Capitals är i rejäl brygga. New York Rangers leder med 3–1 i matcher inför nattens femte åttondelsfinal.
Nicklas Bäckström har nyckeln till en vändning:
– Det är möjligt att vi skjuter för lite, säger han.

Annons

Läget ser minst sagt kärvt ut för Washington Capitals. Men med fjolårets åttondelsfinalserie mot Philadelphia Flyers i bakhuvudet finns det anledning till visst hopp ändå.

Washington var då nära att vända 1–3 i matcher till kvartsfinalavancemang, men Philadelphia vann den sjunde och avgörande matchen på bortais i sudden death med 3–2.

Nu är det samma förutsättningar mot New York Rangers, och Nicklas Bäckström vet vad som måste göras.

– Först och främst ska vi dra fördel av vår hemmaplan i nästa match. Det är bara att se framåt, sa Nicklas efter 2–1-förlusten i ett kokande Madison Square Garden natten till i går.

Henrik Lundqvist har långa stunder storspelat mot Capitals hittills, och inte förrän i början på den tredje perioden i senaste matchen lyckades Alexander Ovechkin överlista den svenske superkeepern för första gången i åttondelsfinalserien. Ovechkins grymma handledsskott betydde reducering till 2–1. Trots en intensiv anstormning från Capitals på slutet klarade Rangers av att hålla undan.

– För att få hål på Lundqvist måste vi ha folk framför buren. Det är möjligt att vi skjuter för lite. Om det inte står nån framför Lundqvist och skymmer tar han allt. Så enkelt är det, konstaterade Bäckis efteråt.

Lundqvist räddade 38 av 39 skott i den senaste matchen och fick 97,4 i räddningsprocent. Han var, förstås, mycket belåten med sin insats.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel. Dessutom är jag glad över hur mina lagkamrater spelade framför mig, de förhindrade Washington att komma in centralt och skjuta. Washington fick ta avslut från kanterna och jag slapp förflytta mig så mycket i sidled, förklarade Lundqvist.

Förväntningarna på Washington Capitals är större i år än i fjol, och laget är nu inte långt ifrån ett tungt magplask. Men Capitals har varit i den här situationen tidigare, och kanske kan det bli en fullbordad vändning den här gången.

Mer läsning

Annons