Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bäckis" mot Vas – då vann ungraren

Först slog han Nicklas Bäckström i puckhantering. Sedan gav han NHL-stjärnan en lektion i prickskytte – innan han tog hem hela straffläggningstävlingen. Janos Vas presenterade sig direkt för sin nya publik när Brynäs IF höll öppet hus med en skills competition. – Men det här är bara på skoj, säger nyförvärvet från Ungern.

Annons

Klubborna klapprade, och bravoropen skallade från de drygt 3000 personer som fanns på plats i Läkerol Arena under gårdagskvällen. På spelarna gick det knappast att ta miste på att skills competition var ett uppskattat avbrott från den vanliga träningen.

– Jättekul, tyckte Brynäs nyförvärv Janos Vas, som inte behövde skämmas för sina resultat.

Ungraren slog nämligen NHL-stjärnan Nicklas Bäckström i två moment: puckhantering och prickskytte. Sedan satte han samtliga straffar i straffläggningen och vann därmed densamma.

– Men det är bara på skoj. Det är inget man lägger någon större vikt på.

 

• Du ska uppenbarligen lägga straffarna i år?

 – Haha, det får vi se. Men jag hoppas det.

Skills competition innehåller totalt sex grenar på is. I korthet gäller det att åka skridskor snabbt, kunna skjuta med både precision och hårdhet, utnyttja ett friläge mot målvakten samt en tävling där tre spelare med minst två passningar ska överlista målvakten. Laget delade upp sig i två lag, svarta och vita.

Många trodde nog att specialinbjudne Nicklas Bäckström skulle dominera tävlingen – men det satte som sagt en viss ungrare stopp för.

– Det är andra gången jag får stryk av en ungrare, skrattade ”Bäckis” och syftade även på förlusten mot Ungern med landslaget.

– Men det här är faktiskt svårare än vad folk tror, fortsatte Washington-spelaren.

 

• Vad tror du om årets Brynäs IF?

 – Jag tycker det ser bra ut. Visserligen har jag bara tränat tre träningar med laget, men det är ett väldigt intressant lag med många unga spelare. Många har tippat dom i botten, men det tror jag bara kan vara till fördel.

 

• Och hur går det för din egen del i Capitals kommande säsong?

 – Jag hoppas att det ska gå ännu bättre. Nu har jag ett års erfarenhet och känner mig mer bekväm. Och laget ser spännande ut. Vi har fått in några bra nyförvärv och en ny målvakt (José Théodore) så vi ska nog kunna gå längre än förra säsongen.

Det är första gången idéen med skills competition testas i Brynäs, men det är knappast den sista. Den populära tävlingen har kommit för att stanna – i alla fall om man ska tro Brynäs marknadschef Sven Engwall:

– Det här är väldigt nyttigt och framför allt roligt att hockeyintresset är så stort. Skills competition kan bli en tradition, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt att supportrarna får möjlighet att komma nära spelarna, det kan förhoppningsvis öka publiksnittet kommande säsong också.

Annons