Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bäckis” trivdes – trots att Brynäs förlorade

Nicklas Bäckström tog ledigt, flög till Sverige, åkte till Timrå – och fick se ett chanslöst Brynäs förlora med 4–1.
Efteråt träffade han sina gamla lagkompisar och verkade ganska nöjd ändå.
– Men det var lite ovant att se svensk hockey, sa han.

Annons

När Nicklas Bäckström bestämde sig för att ta en weekend hemma i Sverige, då var Brynäs det första han tänkte på.

”Blixtvisit” kallar han det själv.

Och beslutet att åka kom också blixtrande snabbt.

– Jag bestämde mig faktiskt inte förrän onsdagmorgon. Och det fanns biljetter kvar på flyget, så...

En avslappnad ”Bäckis” träffar Sporten i första periodpausen, före och efter det TV-framträdande som han gjorde i Canal+.

– Calle Johansson ringde och sa att han hört att jag skulle upp och se Brynäs, och tjatade på mig att vara med. ”Okej, för dig ställer jag upp” sa jag.

En levande Washington Capitals-legend säger man inte nej till.

”Bäckis” följde matchen från en vip-loge och verkade ha det bra.

– Jag sov på planet från Chicago och känner inte alls av nån tidsomställning än. Men nu tänker jag vila lite i logen under resten av matchen, förklarade han.

Det stod 1–0 till Brynäs när Nicklas tog ett intervju-brejk.

– Jag hann precis se målet, riktigt snyggt, sa ”Bäckis” och höll med när vi påpekade att han själv varken hade kunnat slå bakomryggen-passningen (Dackell) eller avslutat (Granström) på ett särskilt mycket bättre sätt.

Men innan han tagit sig runt och tillbaka till sin specialplats hade Timrå vänt till 2–1. Resten av matchen blev inte mycket till underhållning för en ex-brynäsare och NHL-stjärna på besök.

”Bäckis” erkände att omställningen till elitseriehockey kändes stor.

– Jag har ju inte sett en match live i Sverige på ett och ett halvt år. Det känns som stor skillnad i tempo. Det händer mer där borta.

– Ja, det tycker jag.

Nicklas har bra koll på utvecklingen i tabellen och följer händelseförloppet för Brynäs via nätet. Och trots den klara förlusten i går så delar han ut beröm.

– Jag tycker dom har gjort det bra. Det kan vara bra att spela lite defensivt. Vi har till exempel alltid problem med Florida Panthers, som ställer upp fem man och försvarar sig. Det är effektivt och svårt att möta.

Nicklas var också imponerad av Jacob Markström, som gjorde mer än man kan kräva men som ändå inte räckte till när Timrå fortsatte att öka trycket.

– Det är bara en tidsfråga innan han spelar i NHL han också.

”Bäckis” flyger tillbaka till Washington på söndag – och ska försöka fortsätta producera poäng i samma höga takt som hittills.

– Jag måste vara nöjd med säsongen hittills, men kan bättre.

– Jag ska ha det lugnt och skönt tillsammans med familj och goda vänner. Lite synd att Brynäs inte spelar hemma på lördag bara.

Bortamatchen mot Djurgården skippar han, precis som han gjorde med YoungStars-matchen under All Star-jippot nu i helgen.

– Det var ett gemensamt beslut som jag och klubben tog, förklarar ”Bäckis”.

Brynäsveteranernas förmatch i går, ett liknande event som det i Läkerol Arena i lördags, blev inte heller så intressant. Pappa Anders gjorde förvisso sällskap med Nicklas till Timrå, men spelade inte själv den här gången.

– Han klarar bara en match i veckan...

Annons