Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklin lämnar Brynäs – har fått flera anbud

I sju år har Mats Bäcklin fostrat blivande stjärnor i Brynäs J20-lag.
Nu har han meddelat att han inte förlänger med klubben – och pekas ut som Challe Berglunds högra hand i Djurgården.
– Ibland måste man ta tuffa beslut, säger Bäcklin.

Annons

45-årige Bäcklin tog över Brynäs A-juniorer 2005/2006 och har förädlat talanger som Nicklas Bäckström, Jacob Markström, Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok. Största framgången kom 2008/2009 när han coachade J20-laget till ett efterlängtat SM-guld, det första sedan 1983.

Den pågående säsongen blir dock den sista. Bäcklin vill uppåt i karriären och enligt Aftonbladet är det klart att han ska assistera Challe Berglund i Djurgården från och med nästa säsong.

Till Sporten säger Bäcklin att det finns fler alternativ.

– Jag kan inte kommentera så mycket, tyvärr. Inte i det här läget. Men jag har meddelat Brynäs att jag inte förlänger med dem.

– Jag har fått såna erbjudanden som man inte kan tacka nej till. Ibland måste man ta tuffa beslut.

Bäcklin vill få fram att han är tacksam mot Brynäs och utesluter inte att han kommer tillbaka till föreningen i framtiden.

– Åren i Brynäs har betytt jättemycket för mig, nästan allt. Jag har fått alla utbildningar betalda av klubben och har haft optimala förutsättningar på alla sätt och vis, säger Bäcklin, och poängterar att han fortfarande är kvar i föreningen.

– Det kommer säkert att bli klart något de närmaste dagarna, men av respekt för Brynäs måste jag fokusera på juniorlaget nu.

Klubbens utvecklingsansvarige, Tomas Thelin, säger att Bäcklin har varit en viktig kugge de senaste åren, men att det inte är något dråpslag att denne nu meddelat sin avgång.

– Nej, det är bara roligt. Om han vill och får ta ett steg till i sin karriär gläds vi åt det. Det är inte alls något dråpslag.

• Var inte Mats Bäcklin en sån ledare som ni gärna ville behålla i föreningen. Det snackades ju inför säsongen om att ta in en till assisterande till A-laget?

– Alla duktiga ledare vill man naturligtvis ha kvar. Vi jobbar med kontinuitet, vilket är viktigt för att skapa en framgångsrik miljö.

• Finns det redan nu någon lämplig ersättare?

– Nej. Vi inleder den processen inom kort, än så länge är det så nytt. Jag tror att vi kommer att få tag i en bra ledare, säger Thelin.

Brynäsjuniorerna ligger för närvarande på femteplats i J20 superelit top 8 – bara tre poäng från serieledande AIK som har spelat två matcher mer.

Mer läsning

Annons