Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backstjärna missar kvällens Brynäsmatch

Klart är att Lasse Jonsson inte spelar i kväll mot Skellefteå.

Men hur länge den viktiga brynäsbacken blir borta är inte klart.

– Men röntgen visade i alla fall att inget ben är av och det handlar om en mjukdelsskada, säger Jonsson.

Annons

Men han har tillräckligt ont för att spel ska vara helt omöjligt just nu. Det var också smärtan som stoppade honom i matchen mot Djurgården i torsdags.

– Jag fick en tackling redan i första bytet när jag inte var beredd och axeln liksom vek sig. Det kändes sämre och sämre ju längre matchen led och när jag hade blivit kall i en periodpaus var det omöjligt att spela vidare. Jag skulle skjuta och det bara knäckte till.

En bröstmuskelskada konstaterades och en närmare undersökning gjordes alltså på sjukhuset i går. Det blev trots allt ett positivt besked.

– Det är syntes ju ingenting på bilderna och det får ju tas som någonting bra. Just nu är det stelt och ömt och det är omöjligt att säga hur länge jag blir borta. Men matchen mot Skellefteå kommer jag inte att spela.

Brynäs har ingen match i helgen utan spelar nästa gång borta mot Södertälje på tisdag.

– Det är klart att jag hoppas på en så kort frånvaro som möjligt. Men det är bara att avvakta och se om jag kan spela redan nästa vecka. Det blir väl ytterligare någon undersökning och tills vidare får vi ta det dag för dag, säger Jonsson.

Han har missat en match den här säsongen och det var borta mot AIK när han var sjuk. Men i fjol hade brynäsbacken det riktigt jobbigt då han bara spelade åtta matcher innan en skridsko skar upp vaden och sedan var han borta resten av säsongen. Så allvarligt ska det inte vara nu.

Niclas Andersén är däremot tillbaka efter tre matchers sjukfrånvaro. Han tar Lasse Jonssons plats i första backparet tillsammans med Simon Bertilsson redan i kväll.

Annars spelar Brynäs med samma lag som i torsdags mot Djurgården där laget tappade en 3–0-ledning efter första perioden till 3–4. Niklas Svedberg fortsätter i målet för femte matchen på rad.

Mer läsning

Annons