Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Ekholm tillbaka till Brynäs

Backen Mattias Ekholm återvänder till Brynäs.
Det bekräftar Nashville i ett pressmeddelande.

Annons

– För Mattias skull hade vi förstås hoppats att han skulle ta en plats i Nashville, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv. Men, nu när det är klart att det inte blir så, är vi förstås otroligt glada att Mattias väljer att komma hem, och spela med oss igen.

Mattias Ekholm kommer att landa i Sverige på måndag morgon. Om alla papper blir klara så kan han vara spelklar redan till tisdagens hemmamatch mot Timrå.

- Det är lite blandade känslor, jag hade såklart gärna stannat här i NHL men som min situation blev här borta så kände jag att det här var det bästa alternativet för min hockeykarriär, säger Ekholm till expressen.se


Ekholm har under sin korta tid spelat två matcher i NHL. Senast härom natten när han spelade tolv minuter i bortamatchen mot Vancouver när Nashville fick storstryk med 1-5.
Efter det har Nashvilles general manager David Poile beslutat att Ekholm inte ska fortsätta i NHL.

Och på lördagskvällen kom beslutat från att Ekholm återvänder till Brynäs, istället för farmarlagsspel i Milwauke Admirals. Detta trots att coachen Barry Trotz efter skarp kritik mot Ekholm efter förlusten mot Vancouver lindrade det till: "Han är ingen dålig back, han kommer att bli en bra - men han måste lär sig spelet här i Nordamerika."

För Brynäs är det naturligtvis ett mycket välkommet,men ändå överraskande besked.
Klubben försökte nyligen knyta norske backen Jonas Holös till sig, men denne valde ett betydligt fetare kontrakt i Växjö där han debuterade på lördagskvällen.

Ekholm var först nära att ta en plats i Nashvilles NHL-lag, hamnade sedan utanför truppen - men fick plötsligt stanna kvar och fick till slut spela i en match mot Phoenix den 13 oktober.

Mer läsning

Annons