Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergströms cupdröm blev sann – i Paris

Inför 13000 åskådare vann Gävlekillen Calle Bergström Coupe de France i ishockey med sitt Grenoble. På en is som läggs en gång om året i Paris just för denna match vann laget mot Dijon med 6–1 och Calle gjorde ett av målen.
– Det kändes jättekul och det har gått bra hela säsongen, säger han.

Annons

Calle Bergström startade sin hockeykarriär i Team Gävle innan han via sju klubbar hamnade i Mora och blev ordinarie i både allsvenskan och elitserien. Säsongen 2006 flyttade han dock till Tyskland och spel i Duisburg. Där stannade han bara en säsong innan han flyttade till Italien och Brunico. En säsong blev det också i Italien innan han hamnade i Frankrike och Grenoble.

– Det är kul för man får spela mycket och se andra kulturer. Sen blir man mer framstående som import, säger Calle på telefon från Frankrike.

Hans Grenoble har gått som tåget i år och vann i början en match där förra säsongens seriesegrare mötte cupvinnarna. Efter det vann man Coupe de la Ligue och i söndags vann man Coupe de France. Finalen i den cupen spelas varje år i Palais Omnisports Paris-Bercy där isen läggs en gång per år speciellt för den här cupfinalen.

– Sargerna är väl inte så bra och isen är väl sådär, men den ska vara bättre än förra året enligt lagkompisarna, säger Calle.

Lagkompisarna består bland annat av fyra svenskar och en svensk tränare (Mats Lusth).

– Det är skönt att få prata lite svenska ibland, erkänner han.

I finalen som slutade 6–1 mot Dijon gjorde Calle 4–1-målet.

– Jag gjorde det på straff. Det var jämnt hela matchen och det stod 2–1 inför sista. Det kändes skönt att göra 4–1, då kändes det klart och i slutet rann det iväg.

Serien är precis färdigspelad och laget kom på en andraplats. Kvartsfinalerna börjar på tisdag. Skulle Grenoble vinna slutspelet blir man det första laget i historien som vinner alla fyra pokaler (två cuper, ett mästarmöte och serien) under en säsong.

– Det är mer fest här. Det är ett otroligt tryck och alla har matchtröjor. Hemma (i Sverige) sitter folk mest tysta och det är inte förrän slutspelet börjar som det blir tryck.

Mer läsning

Annons