Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilsson tar plats i tredjefemman

Med fem matcher på bänken i bagaget har det blivit dags att kliva ut i rampljuset.
Simon Bertilsson är redo för sina första minuter i elitserien.
– Jag ska spela enkelt och inte ge mig in i några svåra situationer, säger 17-åringen inför kvällens bortamatch mot Linköping.

Annons

Simon Bertilsson har imponerat i Brynäs J20-lag under säsongen. Med 14 poäng, fyra mål och tio assist, ligger han i allra högsta grad bakom Brynäs nuvarande andraplacering i J20 SuperElit Norra.

– Jag har fått stort förtroende av Mats Bäcklin (tränaren). Det har blivit mycket spel i power play och avgörande lägen. Då ökar självförtroendet automatiskt, konstaterar Simon Bertilsson.

Dessutom har Simon varit framgångsrik i U18-landslaget, som tränas av Stephan ”Lillis” Lundh. Nyligen spelade Simon en avgörande roll i en fyrnationsturnering i Lake Placid, USA. Han inledde målskyttet i bronsmatchen mot Schweiz, som besegrades med 3–1.

– Det gick bättre och bättre för varje match, säger Simon.

Nu kommer belöningen i A-laget. Det har äntligen blivit dags för Simon att göra elitseriedebut. Han bildar backpar med Peter Nolander i tredjefemman i kvällens match mot serieledande Linköpings HC i Cloetta Center.

– Det blir perfekt.

– Just nu är jag bara inspirerad, men när vi närmar oss nedsläpp kommer det nog att kännas lite mer nervöst. Det är klart att det är lite spänt inför första matchen i elitserien. Det blir en tuff match mot LHC.

Han hoppas kunna smälta in i elitserien så snabbt som möjligt.

– Jag har ganska bra spelsinne och är bra i både power play och box play.

– Hehe, det vet jag inte.

Än så länge är han odraftad, och NHL är ingenting han tänker på i dagsläget.

– Nej, jag koncentrerar mig på Brynäs, säger Simon som tror och hoppas att vinsten i sudden mot HV 71 innan uppehållet var vändningen.

– Den segern kändes riktigt skön. Det är bara att kämpa på som vanligt, det kommer alltid svackor under säsongen. Vi har bra lagmoral och en bra bredd i truppen. Vi måste spela som vi gjorde i början på säsongen.

I kväll blir Simon Bertilsson en del av allt – på riktigt.

– Han har varit nära tidigare, men nu är det dags. ”Lillis” var väldigt nöjd med Simons spel i landslagsturneringen i Lake Placid. Simon har på allvar visat att han vill vara med efter flera bra träningar med Brynäs, säger tränaren Niklas Czarnecki.

026-15 93 85

Mer läsning

Annons