Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilssons JVM-biljett förbyttes till förtvivlan

Först kom glädjebeskedet som sa att Simon Bertilsson var klar för spel i junior-VM.

Några timmar senare förbyttes glädjen i sorg när 18-årige brynäsbacken fick domen: Du är för allvarligt skadad för att få åka med till Kanada.

Annons

– Klart att det känns tungt, men nu får jag sikta på att komma med nästa år i stället, säger Bertilsson.

I går samlades det svenska JVM-laget som ska lugga Kanada på guldet runt jul och nyår. Med på samlingen i Uppsala fanns Brynäsbacken Simon Bertilsson.

Tidigt i går förmiddag hade beskedet att NHL-klubben Ottawa Senators inte släpper sin back Erik Karlsson till junior-VM kommit. Ett besked som gav förstereserven Simon Bertilsson en plats i laget.

– Kul, det är det. Även om jag har varit inställd på att åka hela tiden, sa Bertilsson då.

Men glädjen över landslagsplatsen blev kortvarig. Några timmar senare efter diverse undersökningar och överläggningar mellan juniorlandslagets olika läkare, bland dessa Brynäs egen Björn Sandström, kom beskedet att Bertilssons ledbandsskada i ena knäet – som han ådrog sig i lördags mot Linköping – är så pass allvarlig att det inte går att spela.

– Han har en knäskada som gör att han inte kan åka med till Kanada. Det är inget direkt allvarligt, men till ett VM kan man inte skicka en spelare som inte är hundra procent frisk, säger Björn Sandström som själv befinner sig i Schweiz just nu men kommer att ansluta till JVM-truppen i Kanada den 28 december.

Därför har inte Sandström själv undersökt Simon Bertilsson men Timrås klubbläkare Örjan Fröjd som också finns med runt juniorlandslaget var säker på sin sak.

– Ja, tyvärr. Nu blir det rehabträning för mig i fyra till sex veckor. Det kan i och för sig gå fortare också, men det vet vi inte riktigt ännu, suckar Bertilsson som får åka hem till Gävle i dag och inte vara med när det roliga börjar.

– Nej, men jag får sikta på att ta en plats nästa år i stället. Det är lite tungt nu men det är bara att bita ihop, säger Bertilsson.

• Hade du kunnat tro att det var så här illa?

– Nej, det gör ju lite ont i knäet, det gör det. Men jag trodde inte att det var så allvarligt.

På måndag ska Björn Sandström undersöka knäskadan och först då vet vi hur länge Bertilsson blir borta – elitserien drar ju igång igen på annandag jul. Och det ser inte direkt bra ut i backkrisens Brynäs.

Annons