Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjurling: ”De värsta matcherna i mitt liv”

Om tre dagar startar elitserien.

Då laddade Björn Bjurling upp i Sportspegelns studio under gårdagens sändning.

– Kul att de ville ha med mig, säger Brynäs nye målvakt.

Annons

Sportspegeln granskade elitserieklubbarnas målvaktsituation och de nya burväktarna som ska ta över efter stjärnorna som lämnat elitserien. Vem passade då inte bättre att ha i studion än Björn Bjurling. Brynäs nye målvakt som ska ersätta hela tre nyblivna NHL-proffs, Jakob Markström, Eddie Läck och Mattias Modig.

Tankarna inför den tuffa uppgifter fick han prata om i SVT-studion på bästa sändningstid. Sedan berättade han även att tiden i Djurgården – med Niklas Wikegård som tränare – nästan höll på att knäcka honom.

Men varför fick inte tittarna veta – det avslöjar han för oss.

Bjurling släppte in 15 mål på två matcher i kvartsfinalserien mot Frölunda 2004 via två raka 1–8-förluster – och hängdes ut i media av Wikegård.

– De värsta matcherna i mitt liv. Vi hade spelat extremt bra innan de matcherna. Sedan klappar vi ihop totalt. Det stod lite negativt om mig i media då och det är klart att man blev ledsen. Jag tog det väldigt hårt, säger Bjurling.

– Jag ville så mycket och så blev det så där. Men jag har inget emot Wikegård. Han var en duktig tränare som var besviken just då. Men det var inte bara på mig.

Sedan fick Bjurling några goda råd i direktsändningen – av just Wikegård.

Det lät i korta drag så här: ”Ta med dig all den erfarenhet du fått från alla klubbar och bevisa för journalister, fans och hela Gävle att du är en jäkla duktig målvakt. Spika igen!”

– Man brukar få mycket råd av olika människor. Jag tar till mig råd av folk som kan ishockey och det gör Wikegård. Jag hade honom som tränare i tre år och det värmde när han sa så.

Nu laddar Björn Bjurling för elitseriepremiären mot Modo på torsdag. Men om det är han som vaktar kassen vet han fortfarande inte. Men efter att han höll nollan mot Djurgården förra veckan talar mycket för det.

– Jag är så pass gammal att jag inte funderar så mycket om jag ska stå eller inte. Får jag vila är det så och vara beredd att spela nästa match. Och tvärtom. Men jag ser fram emot premiären. Efter en väldigt rolig försäsong med ett nytt lag är jag verkligen laddad.

Mer läsning

Annons