Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjurling lämnar Brynäs – men behåller pengarna

I går lämnade Björn Bjurling Gävle och Brynäs.
Trots det finns han fortfarande kvar på klubbens lönelista.
– Det är inget stort problem, säger sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Ända sedan Thomas Greiss blev klar för klubben har Björn Bjurling varit portad från Brynäs gemensamma träningar. I stället har han kört på egen hand tillsammans med målvaktstränaren Pecka Alcén.

Nu har han uppenbarligen tröttnat på situationen. I går lämnade han Gävle för att resa hem till Stockholm, där han nu ska hålla igång träningen i väntan på en ny klubb.

– Jag har fortfarande ett gällande kontrakt och känner ingen panik att hitta något nytt, säger han till TV4:s Hockeykanalen.

– Det var ett gemensamt beslut mellan båda parter. Han var överflödig i Brynäs i dagsläget och det här kändes bäst för honom, säger Bjurlings agent Jocke Persson till Sporten.

Micke Sundlöv säger att man "får leva" med läget, det vill säga att han tvingas avlöna tre målvakter, varav den ena inte gör någon nytta för laget längre.

– Så länge vi inte hittar någon lösning för honom är det som det är. Det är klart att vi försöker hitta en klubb, men vi bor i Sverige och jag kan inte sätta honom där jag vill. Vi måste hitta en gemensam lösning, säger Sundlöv.

Du ser inte det här som något stort problem?

– Nej, det är inget stort problem. Men naturligtvis vill vi inte betala för någon som inte spelar matcher.

Enligt Jocke Persson är det inte nära förestående med en ny klubb för den förre Södertäljekeepern.

– Det kan gå fort och det kan ta längre tid. Han har haft några alternativ som han inte känt för, säger Persson och bekräftar att Bjurling tackat nej till både allsvenska och utländska lag.

Mer läsning

Annons