Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det fest trots krocken?

Hockeyfesten brukar innebära fullsatt i Läkerol Arena.

Så blir det inte i kväll.

– Givetvis är det olyckligt, säger Brynäs marknadschef Sven Engwall om krocken med VM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige.

Annons

Redan när elitserieprogrammet fastställdes i våras strömmade anmälningarna in till årets upplaga av Hockeyfesten, den sjunde i ordningen, som arrangeras av Benny Andersson, Nicklas Lindblom och Jörgen Thyr.

Då kunde ingen ana att matchen mellan Brynäs och Luleå skulle få konkurrens av en i stort sett avgörande VM-kvalmatch i fotboll.

– Visst hade man kunnat vara förutseende. Men ingen av oss kunde ju veta att Sveriges match mot Danmark skulle bli väldigt avgörande, säger Benny Andersson.

Men ni visste att matchen skulle spelas den 10 oktober?

– Ja, nån av oss hade väl koll på det.

Brynäs har ytterligare tre lördagsmatcher som börjar klockan 18.30 på hemmais den här säsongen. 26 december (Frölunda), 27 februari (Frölunda) och 13 mars (Skellefteå) var dock inga alternativ som passade Hockeyfesten.

– Av tradition så ligger Hockeyfesten kring den här tiden. Det är många saker som ska stämma, till exempel bokning av artister, säger Benny.

Hockeyfesten har i år döpts till Revanschen, då Brynäs förlorade mot just Luleå i fjolårets Hockeyfest. Det var också den första förlusten i Hockeyfestens historia.

– Brynäs har ett starkare lag i år. Det finns fler spännande kombinationer och laget har ett rappare spel, säger Benny.

Brynäs marknadschef Sven Engwall räknar med ett bortfall på minst 1 000 åskådare mot Luleå.

– Det är klart att vi märker av fotbollsmatchens betydelse i biljettförsäljningen. Vi har sålt drygt 5 000 biljetter, normalt sett hade det varit slutsålt nu. Vi vet att vi säljer en hel del biljetter under matchdagen, men just nu kan vi nog räkna med att fotbollen gör en skillnad på 1 000 personer och att vi kommer att landa på runt 6 500 åskådare. Men det är viktigt att få fram att det går att se fotbollen i arenan, sa Engwall strax efter 17-tiden i går.

Danmark–Sverige kommer att sändas i barer, loger och restaurangen i Läkerol Arena. Arenan kommer dessutom hålla öppet längre för de som vill stanna kvar efter ishockeymatchen och följa slutet på fotbollen.

Benny Andersson tror inte att krocken med fotbollen kommer att påverka stämningen i kväll.

– Visst är det olyckligt att matcherna krockar med varandra, men det finns ju utrymme att ta del av båda matcherna. Hockeyfesten är ett fenomen och en trevlig händelse och det är viktigt att säga att samarbetet med Brynäs fungerar väldigt bra.

Sven Engwall:

– Hockeyfesten brukar ju skapa en fantastisk inramning, och jag tror inte att fotbollen ska göra festen sämre i år. Nu är det ingen vanlig VM-kvalmatch, utan en extremt viktig sådan. Det är exceptionellt att just en sån match ska krocka med Hockeyfesten. Men jag hoppas att det blir fest i Läkerol Arena ändå, även fast det inte blir fullsatt.

 

Mer läsning

Annons