Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blir det sista matchen på torsdag?

Trots skadekrisen tyder det mesta på att Kristian Kudroc spelar sin sista match på torsdag.
– Man ska aldrig säga aldrig, men som det ser ut i dag blir det ingen fortsättning, säger Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Kristian Kudroc värvades som ersättare till skadade backen Niclas Andersén. Men lagom till att han var tillbaka i spel mot Luleå i lördags gick en annan försvarsspelare, landslagsmannen Lars Jonsson, sönder.

Men trots den skadan finns det inte mycket som talar för att slovakiske jättebacken Kristian Kudroc blir kvar i Brynäs.

– Inte som det ser ut i dag. Det finns ingen ekonomi för det och man kan inte handla för ”monopolpengar”, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Kudroc har kontrakt att spela fem matcher med Brynäs. Själv är han ivrig att förlänga vistelsen i laget och klubbledningen är nöjd med de fyra matcher han hittills gjort i klubben.

– Jag tycker att han har gjort det man kunde förvänta sig av honom. Man ska veta att han inte spelat några matcher innan han kom till oss och inte tränat med laget särskilt mycket heller, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Men ändå kan inte Brynäs behålla spelaren på grund av sin ansträngda ekonomi.

• Ni kan inte förlänga kontraktet några veckor till under den tid Jonsson är borta?

– Vi för en dialog i föreningen och vi får se vad som händer. Men det är sagt nu att han spelar sin sista match mot Linköping på torsdag. Man ska aldrig säga aldrig, men vi har en ekonomisk situation att ta hänsyn till.

– Vi lade mycket krut på Nordquist-affären och vi får inte äventyra ekonomin nu, säger Hans-Göran Karlsson.

Brynäs har, även om Kudroc inte får förlängt kontrakt, sex friska backar eftersom Niclas Andersén kom tillbaka så pass snabbt efter sin axelskada, och Simon Bertilsson nu hämtat sig från sin hjärnskakning.

– På det sättet är det ju ingen skillnad mot hur det var innan Kudroc kom in i laget. Men självklart skulle det vara en trygghet att vara fler backar.

• Har ni tittat på någon annan spelare att fylla upp backsidan med om det inte blir Kudroc?

– Det finns inga pengar till någon annan lösning heller, säger Micke Sundlöv.

Mer läsning

Annons