Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boorks sorg efter profilens bortgång: "Ett tomrum av saknad"

/

Hockeysverige är i sorg. Bo Tovland, Tre Kronor-profilen, har avlidit efter en längre tids sjukdom.
Nu berättar vänner och tidigare kollegor om saknaden.
– Det är en av svensk hockeys allra största. Det är en av de stora som har gått bort, säger tidigare Brynäs-tränaren Leif Boork till SportExpressen.

Annons

Bo Tovland beskrivs, av många, som en av Hockeysveriges största. Han var lagledare för Tre Kronor under nio VM och tre OS-turneringar – bland annat i Lillehammer 1994 när Sverige tog guld.

Tovland är även invald i svensk ishockeys Hall of Fame med motiveringen:

"De flesta blivande stora stjärnor har passerat via Bosses argusögon, men även smittats av hans humoristiska och karaktäristiska läggning. Få har som honom passat som manager, lagledare, ja, allt i allo i de olika landslagen vare det rört sig om pojk-, junior- eller A-landslag."

Under måndagen har SportExpressen varit i kontakt med flera hockeymänniskor som kände Bo Tovland. Alla ger samma bild av Tovland, en varm och social människa som älskade hockey. Brynäs tidigare tränare, och Damkronornas nuvarande förbundskapten, Leif Boork stämmer in i hyllningarna.

– Det är en av svensk hockeys allra största. Det är en av de stora som har gått bort, säger Boork till SportExpressen.

– Jag kände honom både personligen och i hockeysammanhang. Och det är klart att när en person som man har träffat så många gånger går bort så blir det ett tomrum av saknad. Det är svårt att förstå, även om han hade nått en ansenlig ålder.

Bo Tovland blev 78 år.

Mer läsning

Annons