Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra kämpat av Tierp

Efter två svaga insatser kom Tierp igen och gjorde en riktigt bra insats hemma i Vegahallen.
Nu vann ändå serieledande Borlänge med 3–1. Men helt klart var hemmagrabbarna värda poäng i den här matchen. Gästernas tredje mål kom för övrigt i tom bur i matchens absoluta slutskede, sedan Tierp tagit ut sin målvakt Richard Zeidlitz.

Annons

– Våra grabbar ska ha stort beröm för den här insatsen. Vi spelade minst lika bra som Borlänge. Detta trots att vi saknade hela åtta lirare i kväll, berömde Tierps chefstränare Torleif Lundsten.

Men än en gång fick vi se ett Tierp som spelade till sig rader av chanser, men laget har fortfarande svårt att sätta puckarna i motståndarkassen.

– Ja, i kväll hade vi åter nära 40 skott mot Borlänges kasse. Men tyvärr lyckades vi bara få in en puck. Men vi skapar många chanser, sa Lundsten, som var mycket nöjd med sina lirares spel ute på banan.

Däremot var han inte alls nöjd med domarteamet.

– Nej, det var ju en namnkunnig coach i Borlängebåset som styrde domaren en hel del under hela matchen. Deras tredje mål i tom bur sparkades ju också in, påpekade Lundsten.

Sammantaget så var det här en insats av hemmgrabbarna som låg flera snäpp högre än vad som presterades i veckan mot Linden och Surahammar.

Tierp vann åter skotten med 39–27. Hemmalaget visade i den här matchen också härliga kämpatakter.

Starkt också att komma igen efter Borlänges snabba ledningsmål i power play.

Ja, redan innan fem minuter var spelade, så låg den första pucken i hemmakassen. Mikael Englund såg till att gästerna fick en bra start på matchen.

Men det starkt decimerade hemmalaget visade en härlig moral och lät sig inte nedslås av det snabba baklängesmålet. Innan tio minuter var spelade så ordnade Tom Noremo till kvitteringen. För målpasset svarade backen Peter Andersson.

I slutet av perioden var också Jacob Alner nära att ge hemmalaget ledning. Skotten vann Tierp med 15–10.

Om Tierp lirade bra i första perioden, så blev mittenperioden minst lika bra. Men trots flera tillfällen, så var det gästerna som kunde göra mål och vann perioden med 1–0.

Tierp forsatte i samma frejdiga stil under slutperioden och här hängde verkligen en kvittering i luften.

Nu hade också hemmalaget de klaraste målchanserna. Men som så många gånger tidigare så klarade sig motståndarna undan på grund av Tierps oskärpa framför motståndarmålet.

Lite otur hade också Jacob Alner när han i 56 matchminuten hade drömläge framför Rickard Nilsson i gästernas kasse. Men tyvärr hoppade pucken över hans klubba just i skottögonblicket.

Hur som helst så svarade Tierp för en klar uppryckning och kan laget bara bättre förvalta alla målchanser som man jobbar fram, så kommer också målen i kommande matcher.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP HOCKEY–BORLÄNGE 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)

$1

Målen: 0–1 Mikael Englund (4,16), 1–1 Tom Noremo (9,21), 1–2 Anton Östman (26,30), 1–3 Niklas Sjölund (59,35)

$1

Skott: 39–27

$1

Utvisningar, Tierp: 5x2 min. 1x5 min, 1x20 min. Borlänge: 5x2 min, 1x5 min, 1x20 min.

$1

$1

Tierps tre stjärnor

$1

3: Johan Eriksson f

$1

2: Per Andersson b

$1

1: Jacob Alner f

Mer läsning

Annons