Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra moral och rätt attityd gav trendbrott

Det här satt fint.
Äntligen vann Brynäs en match och det känns skönt.
Att det behövdes en förlängning för att bryta lagets negativa trend med sex förluster, det kan jag ta med ro, för mig var det viktiga att Brynäs vann.

Annons

Dackell segerskytt bara 42 sekunder in på förlängningen. Jo, jag tackar jag, Dackell har blivit rena målsprutan på gamla da´r. Två mål i går och han fördubblade sin målskörd för säsongen.
Men tänk att det ska vara så förbannat svårt att göra mål. Ändå gjorde Brynäs fyra och det får man väl anse som en riktig målorgie. Det är lika många som man gjorde i de fyra senaste matcherna innan gårdagens möte med HV.
Jag tycker nog att man borde ha vunnit under ordinarie matchtid. Så många målchanser som Brynäs har under fem mot tre-spelet i sista perioden är det inte ofta man får vara med om.
Brynäs var bättre än HV men är som bekant alltför svaga framför mål.

HV saknade av olika orsaker hela nio spelare.
Spelare som Jukka Voutilainen och David Petrasek var inte med. Inte heller Martin Thörnberg som satt på pressläktaren avstängd.
David Fredriksson och Daniel Grillfors var sjuka, Johan Lindström och Jan Hrdina skadade och ytterligare några namn saknades.
Men HV gjorde det bra och tog poäng. Det är starkt.
Brynäs förstakedja hade fått Alexander Sundström som center i stället för Steve Dixon. Nu vet jag inte om det var Sundströms förtjänst att kedjan äntligen producerade, men Dackell gjorde ju två mål och Daniel Widing pricksköt 1–0.
Det är viktigt med en slagkraftig förstakedja som producerar. Därför var det skönt att trion Widing, Sundström och Dackell gjorde tre mål och betydelsefullt för fortsättningen efter landslagsuppehållet.

Brynäs visade bra attityd.
Det var det som saknades i Södertälje i lördags och som jag också skrev om i krönikan efter förlusten mot Södertälje.
Tydligen hade man pratat igenom problemet. Kampmomentet och viljan att göra något bra fanns plötsligt där, att komma igen två gånger och vända till seger visar bra moral, en stor eloge för det.
Attityden var nu något helt annat än i lördags.
Den här gången brann man för seger. Nu var det bättre intensitet i spelet och även om det inte alla gånger var av någon högre klass var det i alla fall helt okej.

Brynäs är ett av de bättre lagen i ligan i box play.
HV är bäst i power play.
Nu kollapsade Brynäs box play fullständigt. HV:s oerhörda effektivitet i numerära överlägen gav tre mål. Brynäs tidigare så rätt täta box var fullständigt sönderbombat.
Det kom så plötsligt. Högst ett mål brukar Brynäs släppa in i box play under en match. En enda gång, Modo hemma, har man släppt in två bp-mål, men tre mål... aldrig!

Det var mycket förstafemman i Brynäs.
Andreas Dackell, Daniel Widing och Niclas Andersén var Brynäs bästa.
Det är bara Widing som jag ser som en naturlig målskytt i Brynäs. Det är viktigt att han producerar mål. Han måste göra mål om Brynäs ska ta poäng. Efter att ha lidit av måltorka i sex matcher blev det nu utdelning.
Det måste ha varit riktigt skönt för Daniel.
För Dackell har måltorkan varit ännu längre. Hela tio matcher utan mål och så blev det två på en gång.

Just nu hör jag att det inte är någon större fara med Jacob Markström.
Han är på Gävle sjukhus och rapporterna därifrån säger att han inte har fått några allvarligare skador.
Kvällens gladaste besked.

Annons