Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brendl vill spela i Brynäs igen

Pavel Brendl vill tillbaka till Brynäs.

Men det lär dröja några år innan det blir verklighet.

– Han har ringt mig och sagt att han verkligen vill spela i Brynäs igen innan han slutar, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Annons

Under uppmärksammade former lämnade skyttekungen Pavel Brendl Brynäs efter kvalserievåren 2008 och skrev på för ryska KHL-klubben Torpedo Nizhny Novgorod.

Nu, efter två poängmässigt framgångsrika säsonger i Ryssland, står Brendl utan kontrakt – och har kontaktat Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

– Ja, det stämmer att han ringde mig tidigare i somras. Vi har hållit kontakten under de här åren, vilket är väldigt roligt, för det är en bra kille, säger Sundlöv.

Pavel Brendl har hört sig för hur Brynäs och Sundlöv ställer sig till att återvända till Gävle innan karriären är över.

Men något spel i Brynäs redan den här säsongen är inte troligt.

– Nej, han är i USA och ska försöka slå sig in i något lag där borta. Som jag förstår ska han försöka få ett try out-kontrakt någonstans.

• Men med tanke på att ni erbjöd Daniel Widing ett kontrakt så borde det väl finnas utrymme för att värva Brendl, om han nu vill tillbaka?

– Vi hade inte tänkt att värva något mer, men när det här med Widing dök upp så var det en väldigt extraordinär situation. Egentligen finns det inte utrymme för några nyförvärv i den budget vi har.

• Så vi kan inte räkna med Brendl i Brynäs den här säsongen?

– Nej. Men det som är roligt är att vi håller kontakten och att han sagt till mig att han vill spela i Brynäs innan han slutar med hockeyn. Han trivdes så bra i Gävle att han vill tillbaka hit någon gång. Och när det blir aktuellt får vi ta ställning till det då.

Pavel Brendl, som fyller 30 nästa år, gjorde come back i Tjeckiens landslag för nästan exakt ett år sedan i Czech hockey games. Men efter två år i KHL är det alltså mer osäkert var karriären fortsätter.

Pavel Brendl delade under sin säsong i Brynäs upp fansen i två läger. Antingen älskade man honom som den fantastiska målskytt han var eller så tyckte man mindre om hans stil och kroppsspråk på isen som ibland kunde ses som lojt och ointresserat.

I elitseriens grundserie det året svarade Brendl för 31 mål på 54 matcher, tvåa efter Mattias Weinhandl, och i kvalserien gjorde han sedan nio mål på tio matcher och var den som tillsammans med målvakten Jacob Markström starkast bidrog till att Brynäs hängde kvar.

I framtiden vill han tillbaka – frågan är bara när och om det inträffar.

Mer läsning

Annons