Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs allt bättre borta

Något har hänt med Brynäs bortaspel.

Efter 3–2-segern mot Södertälje är laget fortfarande utan förlust utanför Gävle.

– I fjol var vi starka hemma också, så det här får vi ta med oss, säger backen Lars Jonsson.

Annons

Brynäs och bortaplan har inte gått alltför bra ihop de två senaste säsongerna. I fjol var det tack vare spelet hemma i Läkerol Arena som det till slut blev en slutspelsplats.

Den här säsongen har börjat helt annorlunda. 1–1 med mersmak i premiären borta mot Timrå, stor dominans men ändå bara en pinne mot Modo i Örnsköldsvik och så upphämtningen mot Djurgården på Hovet.

I går kom första bortasegern – mot ett Södertälje som inför gårdagen inte hade förlorat på hemmaplan.

– En viktig vinst. De hade mycket puck, men vi spelade smart och gjorde mål på våra chanser, summerar Lars Jonsson.

Han har några förklaringar till att det gått så pass bra på bortaplan hittills.

– Vi är starka defensivt. Borta är det kanske lite mer acceptabelt att spela så här samtidigt som hemmalaget ofta vill satsa mer framåt. Det passar oss, säger han, och utvecklar ännu mer:

– Även om vi kör med vårt styrspel ska vi vara aggressiva och sätta hård press. Det är något som motståndarna kanske inte förväntar sig. Och när vi gör det får vi mycket puckinnehav och många chanser.

Brynäs, som tog sin andra raka seger, klättrar nu till en sjätteplats i tabellen. De marginaler som laget hade emot sig i de första omgångarna har man plötsligt fått med sig. Som vid ställningen 0–0 när Södertäljes Per Hallin fick ett friläge i numerärt underläge och prickade ribban och Jonathan Granström i stället kunde göra 0–1 på en styrning kort därefter. Dock först sedan videodomaren kontrollerat att Hallins skott faktiskt aldrig var inne.

– Jag var lite nervös där, säger Jonathan Granström om den väntan som blev på att huvuddomare Pehr Claesson antingen skulle signalera för 1–0 eller motsatta 0–1.

Lars Jonsson var dock säker:

– Jag kom alldeles bakom Hallin, jag var helt hundra på att pucken aldrig var inne.

Brynäsledningen efter första perioden utökades sedan via två utsökta mål av Steve Dixon i andra perioden. Södertälje hade visserligen väl så många chanser som gästerna, men Jacob Markström var långa stunder helt lysande. Lika var det i tredje perioden, även om han lite lättvindigt släppte in 1–3 med åtta minuter kvar. Sedan spetsade det till sig ytterligare med lite drygt en minut kvar av matchen när Granström satt utvisad och Södertälje tog ut målvakten.

– Ja, jag fick ju sätta dit den till slut, säger Lars Jonsson skämtsamt, för det var ju bakom egen målvakt pucken hamnade.

– Jag skulle backa undan för att täcka bort backen vid bortre stolpen och så kom pucken emot mig och studsade i mål. Det är sånt som händer, men jag får väl hoppas att jag har gjort mitt för den här säsongen.

Södertälje hade sedan aldrig någon jättechans till kvittering och Brynäs fortsätter därmed att plocka poäng i massor i Scaniarinken.

– Ja, vi brukar kunna vinna här. Skönt att få de matcherna, man får en bra känsla när man kommer hit och vet att om vi bara gör det bra så har vi bra chans till poäng.

Annons