Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs alltför bekväma

Brynäs fick smaka på sin egen beska medicin.
Efter att Daniel Widing gjort 1–0 och Steve Dixon 2–0 var det Brynäs tur att känna av hur det känns att tappa en tvåmålsledning till underläge med 2–3 som blev 2–4 och 2–5.
Brynäs gjorde en svag mittperiod. Så vitt jag kan bedöma var det säsongens sämsta period. Alltför stillastående och bekväma i egen zon. Alla var på samma ställe långt från puck och motståndare.

Annons

Efter sju segrar, varav fem raka, och serieledning låg en förlust och lurade runt hörnet. Att den skulle komma uppe i Skellefteå Kraft Arena kom därför inte helt överraskande. Det var säsongens första nollpoängare på bortaplan och den andra totalt.
Brynäs har varit serieledare i fyra omgångar, nu tappade man ledningen till Linköping som slog Färjestad, har 21 poäng mot Brynäs 20 och en match mer spelad.

Skellefteås seger var okej.
Deras förstafemma var ruggigt stark och Brynäs hittade inget medel för att få stopp på den.
Brynäs hade greppet i första perioden, spelade stabilt och säkert och gav inte bort någonting, ett bra bortaspel helt enkelt mycket likt det man hade uppe i Luleå. När så Dixon gjorde 2–0 såg det väldigt bra ut och jag såg vägen ligga öppen fram till sjätte raka.
Det är möjligt att Niklas Czarneckis pojkar började tänka i samma banor.
Skellefteås snabba reducering till 2–1 gav dem massor av energi och det fullkomligt sprutade segervilja om det kämpastarka hemmalaget. Brynäs orkade inte lyfta upp spelet utan sjönk allt djupare ner i egen zon, hade inte förmåga att komma tillbaka in i matchen, Skellefteå blev allt starkare och var klart bättre.

Nu ska det bli intressant att se hur Brynäs reagerar på en förlust.
Man kom tillbaka bra efter 1–4 mot Djurgården och slog Timrå med 3–2 som var inledningen till fem raka segrar.
Förlusten i går kväll köper jag, Brynäs kan inte vinna alla matcher, det som gjorde mig lite irriterad var att man inte tog det så kallade skräpet, man underordnade sig inte det man har kommit överrens om. Större delen av laget fuskade i städpartierna vilket är ett fundamentalt misstag för lag som tror att man är bättre än vad man är.
Det är lätt att gå i den välbekanta fällan när man leder med 2–0 på bortaplan och har fullt kontroll på matchen. Det är i dessa lägen man blir lurade till att inta en bekväm inställning och därmed tappa koncentration och vilja.
När man upptäcker sina misstag är det för sent. Det Brynäs drabbades av i går kväll hände Rögle i sin match mot just Brynäs.

Södertälje i morgon blir ett test på om laget kan komma igen.
Är laget formmässigt på nedgång eller är förlusten i går av tillfällig art?
Jag vet inte vad jag skall tro, men som jag ser det ska vi inte behöva gripas av någon större oro inför fortsättningen, en förlust kommer förr eller senare och till och med två raka förluster men kanske gör vi oss själva en tjänst genom att tona ner förväntningarna något.
Men självklart ska vi glädjas så länge Brynäs hänger med däruppe. Så länge Brynäs är ett topplag, eller till och med ett slutspelslag, är det hockeyfest i Gävle.

Daniel Widing var kokhet i första perioden.
Han gjorde 1–0 efter tolv sekunder och hade senare chanser till både 2–0 och 3–0 på exakt samma lägen som vid 1–0.
Men Widing vek ner sig precis som hans lagkamrater gjorde. Vi förlåter dem den här gången men det får inte bli någon sorts vana.

Mer läsning

Annons