Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs anmäler inte Jämtin

Brynäs kommer inte att anmäla Andreas Jämtins ”överfall” på Simon Bertilsson i premiärmatchen mot Linköping.

– Nej, vi har ett regelverk och fyra domare på isen som har till uppgift att titta på det – och anmäla om de anser att det bör göras, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Linköpings Andreas Jämtin och Brynäs IF är ingen kombination som fungerar särskilt väl ihop.

Alla minns väl slagsmålet i spelargången i Läkerol Arena för några säsonger sedan. Då rök Jämtin ihop med Brynäs sportchef Micke Sundlöv i ett bråk som fick rättsliga efterföljder i civil domstol.

Upprinnelsen till den fajten, i februari 2009, var att Jämtin fått matchstraff sedan han sänkt Daniel Widing med ett rapp i knävecket.

När Linköping mötte Brynäs i premiären i torsdags var det dags igen. Andreas Jämtin sänkte Brynäsbacken Simon Bertilsson med en crosschecking i ansiktet – dock utan någon åtgärd från domarna i matchen.

I går var brynäsarna klart irriterade på tillaget och Bertilsson själv berättade att han klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

– Jag vet inte om det var medvetet. Men jag är inte förvånad att det var han, så mycket kan jag säga. Jag har en tand som är lös i underkäken, men det kunde gått värre, säger Simon Bertilsson.

Trots att crosscheckingen inte renderade i någon utvisning kommer inte Brynäs att gå vidare i ärendet.

– Nej, vi kommer inte att anmäla någonting, säger Micke Sundlöv.

• Varför inte?

– Vi har ett regelverk. Fyra domare på isen som har till uppgift att se vad som händer på isen och att även titta på det efteråt på video. Anser de att det var något regelbrott kan de gå in och anmäla händelsen. Dessutom finns det en domarbas som har till uppgift att kontrollera sådant här.

• Vad säger du själv om det som hände?

– Det var väl inte det mest intelligenta av saker man sett. Men vi är känslomässigt involverade i detta och kommer inte att anmäla. Det går inte att vi ska hålla på att anmäla efter varje omgång när vi har ett regelverk och en domarbas som ska titta på sådana här saker.

Brynäs tränare Tommy Jonsson skräder inte orden när Andreas Jämtin kommer på tal.

– Det han gör mot Bertilsson är grymt fult. Vi har snackat om situationen och tycker dessutom att han (Jämtin) har en massa andra dumheter för sig också. Så det är inte bara den där smällen som är ful. Men det han gjorde mot Bertilsson var över gränsen.

Mer läsning

Annons