Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs bjöd publiken på en supermatch

Brynäs vann den fantastiskt underhållande seriefinalen mot Linköping med 2–0.
Men efter åtta minuter och 20 sekunder i den första perioden trodde de flesta att LHC hade tagit ledningen. TV-bilderna visade att det också skulle ha varit 0–1.
– Enligt våra bilder är inte hela pucken över mållinjen, säger videomåldomaren Mårten Ivarsson.

Annons

Säsongens bästa publiksiffra i Läkerol Arena, femte raka segern och utökad serieledning.

Brynäs IF mår ganska bra just nu.

– När publiken ställde sig upp under de sista minuterna rös jag i hela kroppen. Det var några av de lyckligaste minuterna i min hockeykarriär, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki när han samlat sig efter den 60 minuter långa och sevärda kampen.

Brynäs var aningen hetare i inledningen på matchen, men när knappt halva den första perioden var spelad jublade LHC:s spelare. Mats Fröshaug Josten höjde armarna i luften, men efter videogranskning kunde istället hemmapubliken jubla.

I första periodpausen var målsituationen ett hett diskussionsämne, och PPV-bilderna visade att pucken tydligt var över mållinjen.

Videomåldomaren Mårten Ivarsson är dock säker på sin sak:

– Jag kan inte bedöma om pucken är inne eller inte, och inte domaren heller. Jag har tillgång till mina bilder och tv-bilderna. Det är svårt att bedöma utifrån vinklarna från sidan. Det är bilderna uppifrån som man gör bedömningen på, och enligt dessa bilder är inte hela pucken inne, säger han.

Vad sa Robert Lahti?

– Han sa att han inte såg om pucken var över mållinjen.

Gjorde ni rätt bedömning?

– Ja, jag tror och hoppas det.

Jacob Markström såg inte heller var pucken tog vägen.

– Det är väldigt svårt för mig att se. Jag går ut en bit och han (Fröshaug Josten) kommer ganska nära mig. Han går på väldigt hårt och får iväg ett skott. Pucken touchar min plock och sedan blir det svårt att se. Allt går så fort, säger Markström.

LHC protesterade inte nämnvärt när beskedet kom att det inte var något mål.

– LHC:s spelare jublade väl kanske för att det skulle se bra ut, säger Markström.

Han var lika samlad som vanligt efteråt, men kunde ändå njuta lite extra över säsongens första nolla.

– Grymt skönt. Vi svarade för en riktig krigarinsats och det känns skönt att vi kunde smälla dit två mål till slut.

”Markan” gjorde en fenomenal match och höll landslagsklass. Men att han skulle lyfta sig själv till skyarna finns inte på kartan – Jacob står kvar med båda fötterna på jorden.

– Jag vet att jag har fem spelare framför mig som ger hundra procent. Då är det lättare för mig att också ge hundra procent. När det går så här bra stiger självförtroendet. Men det är en lång väg kvar.

1–0-skytten Andreas Dackell hyllade ”Markan” efter att han fått lite behandling i omklädningsrummet.

– Han är otroligt bra i dag. Han ger laget oerhört mycket självförtroende i egen zon, säger Dackell som dessutom fixade 2–0-pucken åt Lars Jonsson som gjorde sitt första elitseriemål för Brynäs.

Båda målen kom i power play.

– Det var helt underbart att få sätta ledningsmålet. Det känns extra speciellt när man har så härligt publikstöd, säger Dackell.

Ni leder nu elitserien med fem poäng efter åtta omgångar. Hade du väntat dig detta?

– Nej, det här trodde man aldrig. Men det kändes bra på försäsongen och det är ett jäkla go i laget. Alla vet vad som krävs och vi tror på det vi gör.

Brynäs segertåg rullar vidare. Och experterna står kvar vid perrongen med långa näsor.

Annons