Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs centerjakt når målet nästa vecka?

Brynäs centerjakt intensifieras. Räkna med att den når kulmen nästa vecka.
– Det känns som att det närmar sig, säger sportchefen Michael Sundlöv.

Annons

Om en och en halv månad är det elitseriepremiär. Brynäs trupp ska kompletteras med en spelare innan den är färdigspikad.
Michael Sundlöv bekräftar nu att föreningen är nära en förstecenter.
– Jag är hoppfull. Vi har två-tre spelare som vi tittar extra mycket på. Det känns som att det närmar sig och under nästa vecka kan det bli klart. Men så länge inget är påskrivet är det inte klart. Mycket kan hända på kort tid, säger han.

– AHL. Det är spelare som är på gränsen till NHL, och visst vill självklart de här killarna hellre spela där än i Europa.
Brynäs tränare Niklas Czarnecki känner ingen panik.
– Absolut inte. Givetvis vill jag att spelaren ska hinna vara med en hel del innan elitserien drar igång. Ju tidigare desto bättre. Det är viktigt att spelaren får en fair chans att förbereda sig, han kanske aldrig har varit i Europa tidigare.
– Men samtidigt är det viktigt att vi gör en så grundlig undersökning som möjligt. Vi känner att vi vill ha in en spelare till i truppen och då gäller det att vara noggrann i värvningsarbetet, säger Czarnecki.

– Jag är lika mycket involverad som Sundlöv, vi gör det tillsammans. I det här läget måste man hjälpas åt och utnyttja alla kontakter som finns. Troligtvis blir det inte någon svensk spelare, utan förmodligen en kanadensare eller en amerikan.

– Ja, det är ungefär den nivån det handlar om. Det är spelare som nosat på NHL, men som ändå inte tagit steget fullt ut.
Czarnecki påpekar att ett kommande nyförvärv inte kommer att förändra utgångsläget.
– I år är det ändå Laget Brynäs som ska göra det, säger han.

Annons