Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs får kritik för biljettstrul

Publiken svek Brynäs i torsdags – och verkar göra det igen i kväll.
Många supportrar hävdar dock att det till viss del beror på brister i biljettförsäljningen.

Annons

När det äntligen blev slutspel för Brynäs kom bara lite drygt 6 000 personer till den första matchen mot Färjestad. Det var 1 500 åskådare färre än i den nästan betydelselösa matchen mot samma lag i elitseriens sista omgång och sämre än Brynäs hemmasnitt i grundserien.

Sportens Stisse Åberg skrev en krönika om publikens svek, vilket fick web-kommentarerna att strömma in. Många berättar om att de gärna hade köpt biljetter, men att det var nästan stört omöjligt att få flera platser bredvid varandra.

Signaturen JC ville köpa tre biljetter på sektion C3 via ticnet.se, lyckades inte men fick till slut tag på tre platser på A3 – för att sedan se flera tomma stolar på den läktarplats som hade önskats från början.

”Det verkar som att det hålls biljetter för olika försäljningsställen, varför luras man annars att tro att det inte går att köpa biljetter där?”, skriver JC.

Signaturen Krutov skriver: ”Problematiken är att det verkar vara fullsatt när man ska boka, men i själva verket är det inte så”.

En annan kommentar, signerad av Ständig medlem, ifrågasätter att man inte behövde betala sina biljetter förrän på onsdagen klockan 24.00. ”Kräv betalning direkt som i kvalserien i fjol så slipper ni ej utlösta biljetter”, skriver Krutov.

Ytterligare en Ständig medlem undrar hur man kunde tillåta alla sponsorer att köpa extrabiljetter i obegränsat antal.

De allra flesta som är kritiska menar dock att priset och de många hemmamatcherna är orsaken till den dåliga publiksiffran.

Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson, som svarar på kritiken här intill, kunde i går vid 16-tiden konstatera att 5 500 biljetter sålts till kvällens kvartsfinalmatch.

– Det är en dålig siffra, vi hade hoppats att det skulle vara fler, säger han.

 

Mer läsning

Annons