Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs fiskar i Nordamerika – via sina nya kontakter

Brynäs jagar nordamerikaner – och drar nytta av sina nya kontakter för att hitta rätt. – Jag har bra hjälp från både Anders Bäckström, ”Masken” Carlsson och inte minst Lars Jonsson, säger sportchef Michael Sundlöv.

Annons

Prio ett har länge varit en förstecenter – och det kan mycket väl bli en nordamerikan.

– Det är först och främst det vi tittar på nu. Om, eller snarare när, det blir klart med Brendls övergång blir en ytterforward också aktuell. Vi söker på samma ställe, förklarar Micke Sundlöv.

Och stället är NHL, eller mer riktigt AHL där de bästa farmarlagsspelarna finns.

Det gäller bara att hitta dem.

Och Brynäs utnyttjar nu sitt nätverk.

Anders Bäckström, som har god insyn i Brynäs sportsliga verksamhet och nya fina kontakter i Washingtons organisation, Anders ”Masken” Carlsson, som gjort sitt första år som heltidsantsälld scout åt Colorado, samt Lars Jonsson, nye backen som spelat i AHL – alla är nyckelfigurer när det ska värvas.

– Det gäller att skapa sig en bild av spelare på ett bra sätt. När det gäller AHL är det nästan omöjligt att själv ha grepp om allt. Att ha de här fördelarna underlättar ju, det är klart, säger Sundlöv, som i går ägnade en hel del tid åt att kontrollera efterskvalpet efter NHL-draften.

– De spelare vi tittar på är kvar i sina respektive organisationer, ingen är bortbytt eller såld, så inga förutsättningar har förändrats.

Just nu finns spelare under Colorados Avalanches vingar som kan bli aktuella, ”Masken” Carlsson har nära kontakt med klubbens chefsscout Craig Billington som han känner sedan gammalt.

– Men det finns spelare från andra klubbar som kanske känns aningen hetare ändå just nu, säger Micke Sundlöv.

Samtidigt som sökandet pågår i Nordamerika ska Pavel Brendls kontrakt med ryska Torpedo Nizhny Novgorod slutföras.

– Förhandlingen är väl i det närmaste klar, men allt ska ner på papper också. Allt blir klart den här veckan, oavsett åt vilket håll det går.

– Nja, den chansen är väldigt liten. Den finns, men det är inte sannolikt.

– Ja, det är där vi tittar.

Annons