Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs föll mot Färjestad

Det var fredagsmys som passade Jonathan Granström som handsken.

Tätt, tufft, tempofyllt och lite grinigt. Det var bara ett fel när matchen mot Färjestad i Läkerol Arena skulle summeras...

Annons


– Målen. Det är ju en viktig detalj i hockey och vi gjorde väl allt rätt utom det, sa "Granis" efter förlusten med 1–0.
Vi ska säga på en gång att det blev en riktigt bra hockeymatch mellan ett Brynäs med självförtroende på topp efter fem raka segrar och ett Färjestad som hade käkat taggtråd och kom hit med en enorm försvarsinsats efter kollapsen senast mot Djurgården.
Anfall mot försvar – den här gången var det Värmlandsbrigaden som klev segrande ur skyttegraven.
– Jag vet inte hur många chanser och skott vi hade. Men det var en sån kväll när ingenting studsade med oss. Sedan stod ju gubben i målet på huvudet också. Han var bra.
Det sista tvingades Granström erkänna fast det nästan kom motvilligt från hans läppar. Cristopher Nilstorp i FBK-kassen var omutlig och en av fantomräddningarna gjorde han när just Brynäs terrier med 31 på ryggen styrde precis framför målet. Där hade flertalet av de drygt 7 000 på läktarna redan rivit av ett måljubel.
– Det är väl som det har varit hela säsongen för mig. Pucken vill bara inte in. Jag hade flera bra lägen men det studsar och träffar än det ena och än det andra. Men det måste väl vända någon gång och man får marginalerna med sig.
Efter 22 spelade matcher lyser fortfarande nollan i målkolumnen för Brynäs hårt arbetande forward. Men det har ju i och för sig inte behövts att hans producerar heller. Det har andra skött i ett Brynäs som Granström kallar det bästa han har spelat i sedan han kom till föreningen.
– Det är absolut så. Vi har inga begränsningar och det finns helt klart en tro och känsla att det kan gå hur långt som helst. Det är upp till oss själva.
Det säger Granström efter att laget har förlorat och för tredje gången den här hösten gått mållöst från hemmaplan.
– Men det känns mest som tillfälligheter. Tar vi den här matchen mot Färjestad så gör vi ju en riktigt, riktigt bra match och dominerar stora delar. Det känns absolut som om vi ska vinna det här.
Var det inte styrningar som Nilstorp fick ett skydd på var det skott som susade precis bredvid målet och en klockren stolpträff från Ryan Gunderson i ett powerplay noterades också. Just i numerärt överläge skapade Brynäs precis lika mycket som man brukar. Skillnaden mot för tidigare var effektiviteten.
– Samma där. Det går inte att klaga på pp-spelet trots att vi inte gjorde mål. Vi har ju ett otroligt tryck. Men så är det. Vi får ta nya tag och på måndag är det AIK som ska få sota för det.
Måndagsjobb kanske är bättre fredagsmys för Jonathan Granström.

Christer Åberg


Mer läsning

Annons