Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs fyrverkeri

Brynäs försov sig för tredje matchen i rad, men vann ändå.
4–3 kom efter en makalös sista period borta mot Rögle.
– Jag har spelat hockey i rätt många år och det är inte ofta de här vändningarna kommer. Men de ger extra energi så kanske är vi vakna från början i nästa match, sa Ove Molin och log brett.

Annons

Det är detaljerna som avgör. Den här texten hade lika gärna kunnat handla om en klar Brynäsförlust, om en domarskandal eller varför Brynäs envisas med att ge motståndarna två gratismål i matchinledningarna.
Det var trots allt 0–3 efter två perioder.
– Det här var mycket värre än Timråmatchen. Anders hjälpte oss kvar i matchen i första. Sedan spelade vi tajtare och försökte släppa till färre målchanser. Vi krigar ihjäl oss för att hjälpa våra två unga målvakterna, förklarade matchhjälte Molin.
– Vi vet ju vilken press de får utstå. Klart att vi hjälper dem lite extra.

I underläge 0–3 i den tredje perioden så gjorde tredjekedjan med just Molin, Mads Hansen och Björn Danielsson ett första monsterbyte. Tryckte tillbaka hemmalaget, fick Rögle att göra enkla misstag och skapade flera farligheter.
– Vi fick bra press på dem direkt och övriga femmor hakade på, sa Molin som hade en teori om varför Brynäs vann tredjeperioden med 4–0.
– Vi vet numera att vi kan vända matcher. De har tappat matcher, bland annat ledde de väl mot Skellefteå med 3–0?
– När vi får ettan får vi vittring medan de får…ångest!

Tränare Niklas Czarnecki var tyngd av allvaret, hade svårt att le på presskonferensen och gav en något annan förklaring till den stora vändningen.
– I periodpausen mellan första och andra ändrade jag en detalj. Vi höll inte ihop lagdelarna. Det fanns en glapp mellan backar och forwards. Vi flyttade ner en spelare och ett mer tillbakadraget spel gjorde att vi fick igång offensiven. Det kanske låter konstigt, men så var det.
– Jag försökte ändra på det där glappet redan i timeouten efter elva minuter ,men då gick inte budskapet fram. När vi satt i omklädningsrummet i lugn och ro så förstod killarna bättre.
Rögle är bäst i elitserien – i förstaperioden. Och den här gången kunde laget ha haft ledningen med 4–0. Rögle vann nu också tekningarna, med hela 11–5. Endast Micke Lind vann sina dueller.

Brynäs var minst lika bra om inte bättre redan i andra perioden, men förlorade den. Att en vändning var på gång antyddes från start då Brynäs totalt dödade två utvisningar med mycket bra boxplay.
– Visst, vi ligger under 3–0. Men ändå sitter det ett helt lag i omklädningsrummet inför tredje och känner att det här är möjligt, att det går att vända.
Czarnecki gjorde också några ändringar inför sista, några små, enskilda detaljer. Daniel Widing, som gjorde sin klart bästa match för säsongen, fick lite extra tid. Store, stygge Jonathan Granström blev toppforward med uppdrag att söndra och skapa kaos.
Och så kom den otroliga vändningen.

Fullbordad på 12 minuter och 46 sekunder.
– Vi kände oss väldigt starka och då gäller det att våga gå för seger!
– Vi har gjort det i tre av fem matcher nu. Känslan är fantastisk stark. Tyder på något stort vad det gäller vi-känslan.
Speciellt nöjd var Czarnecki med tredjekedjan
– Roligt att Ove och Björn fick göra sina första mål. Det syntes direkt att de skulle ha mer istid i tredje.

Annons