Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs går på knä - och nu börjar mördarveckan

Jobba-jobba-jobba-jobba-jobba-jobba.

Det går att hetsa mot målskyttar som inte finns, och sakna stjärnor som ingen har hunnit tigga ihop pengar till – men det går inte att anklaga Brynäs för slöhet.

2–2 i går mot Linköping efter 65 minuters slit och släp är trots tappad 2–0-ledning en erövrad poäng.

Men frågan är hur Brynäs ska orka den här veckan med spelprogrammet från helvetet.

Annons

efter landslagsuppehållet ser jag Lars Jonsson vara på isen igen och göra halvtimmesskift som vanligt; Andreas Dackell återfå balansen (kanske spelar redan på måndag) – och Jonas Nordquist debutera och bli den center vi saknat sedan Janne Larsson satte på sig kavajen.
Där i november kommer poängen att strömma från himlen, ochåskådarköerna ringla långa längs Sätraåsen och Brynäs alla lovande juniorer kommer att spela så de nästan blir vepor i taket.
Men Brynäs måste ta sig fram till det förlovande landet också. och framför allt härda ut i oktobermörkret med näsan över åtminstone ett streck i tabellen.

är ett kraftprov. Och Brynäs tvingas genomföra en mödosam marsch genom Hockeysverige med ett decimerat lag där det gått så långt att avstängde och spännande juniorbacken Simon Bertilssons plötsligt lämnar en jättelucka efter sig.
Brynäs möter ettan (HV71), trean (Färjestad), fyran (Djurgården) och femman (Luleå). Fyra matcher på sju dagar, varav just helgschemat är rena snurren. Då ska Brynäs först åka ned till Jönköping och möta monstret HV71 på lördagskvällen (kl 16) – och sedan lösa bussbiljett hem för att hinna till nedsläpp på söndagskvällen (kl 18).
Det finns visserligen lite rättvisa i bussåkandet, för söndagsmotståndaren Färjestad ska göra ungefär samma turné norrut.
Men i alla fall.
Vilken läggning har den person som tänker ut såna här spelscheman.

allhelgonahelgens dubbelomgång är tydligen att det skulle skapas utrymme för någon match i CHL, Champions Hockey League – en spelform som dock inte existerar just nu.
Det finns i alla fall anledning att tända några ljus även för Brynäs till helgen.
Spelprogrammet är ett mördarschema, och kommer att bli blytungt för Brynäs som fått slita och har slitit hårt för sina poäng de senaste dagarna.
Det har blivit tre poäng på två hemmamatcher. Det kunde lika gärna ha varit noll, men pressat mot plexiglaset klarade Brynäs en fyra minuter lång utvisning i slutet av Röglematchen – och överlevde 1,39 med två man mindre mot Linköping i slutfasen.

växte målvakten Jacob Markström till en poängräddare. Det såg ut som om han fintade och lämnade en lucka för Linköpings tvåmålsskytt Patrik Zackrisson och sedan stängde till den – och strax därefter vann en man-mot-man-duell med Tony Mårtensson.
Markström har startat Brynäs samtliga tolv matcher, men spelade bara några olyckliga minuter mot Färjestad borta (0–3 snabbt). Nu aviserade Niklas Czarnecki att Eddie Läck kommer att få huvudrollen i någon av veckans fyra matcher.
Det låter vettigt, för det går inte att kräva mentala storverk av Markström som varje gång han glider in på isen någonstans vet att han måste prestera sitt yttersta om Brynäs ska få poäng.
För framåt...tja, nu gjorde Eero Somervuouri i alla fall sitt tredje mål för vintern – men Brynäs totalt 24 mål på tolv matcher ger ändå ett lättanalyserat snitt på 2,00.
Enkelt uttryckt. Brynäs gör två mål i varje match – sedan handlar det om försvarsspelet och Markström ska hålla om det ska bli en, två, tre eller noll poäng.

som efter 2,23 ha ledningen med 2–0 (målen inom loppet av 22 sekunder) kan självklart beskrivas som att ha fått lite gratis för en gångs skull.
Men Linköping tog time out, och fick sedan kvällens billigaste mål och vips blev fortsättningen en match som gästerna såg ut att leda fast de egentligen jagade och till slut kom ikapp Brynäs.

Mer läsning

Annons