Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs halkade snett efter blixtstart

Drömstart och ledning med 2–0 efter drygt två minuters spel. Ändå blev det bara en poäng för Brynäs i går.

– En poäng mot Linköping när två av våra kanske viktigaste spelare är borta är inte så dåligt ändå, sa Eero Somervuori som inledde målskyttet i 2–2-mötet.

Annons

Brynäs kryssar vidare i elitserien. I går kom den femte oavgjorda (mest i serien) efter full tid. Men till skillnad mot matchen i torsdags då Steve Dixon avgjorde på övertid mot Rögle fick Brynäs nöja sig med 2–2 i går.

– Vi fick en riktigt bra start på matchen, sa Peter Nolander som gjorde sitt första mål för säsongen när han stötte in 2–0 bara 22 sekunder efter att Eero Somervuori gjort 1–0.

– Skönt att få spräcka målnollan, men vi borde ha vunnit. Vi var bättre än Linköping.

• Varför håller ni inte undan när ni får en så bra start?

– Vi försökte men gjorde kanske ingen jättebra match rakt igenom. De fick energi av sitt snabba 2–1-mål, som jag tycker var lite av ett slumpmål, och lyfte sig av det.

• Gick det för lätt i början av matchen?

– Nej, det tycker jag inte att det gjorde. Vi försökte gnugga på och hålla undan, men Linköping är rätt bra också. Men jag måste ändå säga att jag är lite besviken över att vi inte klarade av det här, sa Nolander.

Lite mer positiv var Eero Somervuori som fått lite fart på målskyttet. I går var det alltså han som inledde med att göra 1–0. Ett isskott som smet förbi landsmannen Fredrik Norrena i spel fem mot fyra redan efter två minuters spel.

– En jättebra start och det är kul att jag fått sätta dit några puckar, sa Eero som nu gjort tre mål och verkar trivas med sin nya omgivning bestående av Magnus Kahnberg och Mads Hansen.

– Ja, nu väntar vi bara på ”Kahna” också. Men han var bra i dag och målen kommer, menade Somervuori som tyckte det var starkt att ta poäng av Linköping.

– Så dåligt är det inte med tanke på att två av våra bästa spelare är borta. Men jag kan hålla med om att vi blev lite passiva med pucken och var lite rädda för att göra misstag. Men Linköping är ett bra lag och dom har alltid bra puckkontroll, så det är svårt att möta dom.

Och många gånger var man faktiskt beredd att notera ytterligare mål för Linköping än de två som Patrik Zackrisson gjorde. Men Jacob Markström var riktigt bra i Brynäskassen – igen.

Gästerna hade ju till exempel några riktigt fina lägen att också avgöra matchen, som när först Jörgen Sundqvist åkte ut för en tripping och sedan Kristian Kudroc några sekunder senare skickat pucken över både sarg och plexiglas och fick två minuters utvisning för det.

Men Brynäsförsvaret och Markström höll undan i de 1.39 som Linköping fick spela i fem mot tre i mitten på tredje perioden.

I dag väntar lättare träning för brynäsarna innan planet lyfter mot Luleå för ny match i morgon kväll...

 

Mer läsning

Annons