Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs har landat i Luleå

Brynäs har alldeles nyligen landat på Kallax flygplats utanför Luleå och satt strax efter halvsju i bussen mot Coop Arena.

Annons

Det blir match i kväll mellan Luleå och Brynäs. Tidigast klockan 19.45 sker nedsläppet.

Klockan 16.45 lyfte planet från Rörberg mot Luleå och strax före halv sju landade det kraftigt försenade Brynäs på Kallax flygplats i Luleå.

- Det blir match, sa tränaren Niklas Czarnecki strax före klockan 16 i eftermiddags.

Vid 11.30 i förmiddags var det tänkt att Brynäs skulle lyfta med ett chartrat plan till Luleå. Men när truppen väl var på plats vid flygplatsen strax utanför Gävle fanns det inget flygplan på plats.

– Nej, vi väntade och väntade men det kom aldrig något flyg, berättar Niklas Czarnecki.

Flygplanet som skulle lyfta från Bromma för att via Rörberg ta Brynäs upp till Luleå hade fått ett tekniskt fel och kunde inte starta.

– Nu är det ett nytt flyg beställt från Växjö och de säger att det ska komma till Rörberg klockan 15, sa Niklas Czarnecki vid 14-tiden på lördagseftermiddagen.

Vid 15 hade det inte kommit något flygplan. I stället skulle detta vara på plats 16.15 och därefter kan Brynäs starta resan upp till Luleå.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv bekräftade för Sporten i sms klockan 15.47 att det blir match ikväll med nedsläpp klockan 19.45.

Lite senare pratade Sporten med Sundlöv som då berättade att det varit en kaotisk dag.

- Vid kvart över elva i förmiddags ringde Janne Larsson till mig och sa att det inte kommit något plan till Rörberg. Sedan har jag hållit på och ringt till flygbolag, pratat med Luleå och förbundet för att få ordning på det här, säger han.

Micke Sundlöv bekräftar att Brynäs helst hade velat skjuta upp matchen till ett senare datum, men att Luleå ville spela.

- Det är lördag och Luleå har ett stort upptagningsområde, det är många som reser långt för att se matchen - därför ville de att vi skulle spela. Men våra spelare har hela dagen varit väldigt professionella och nu hoppas jag att vi kan åka upp och spela hem en seger, säger Sundlöv.

Mer läsning

Annons