Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J18 tvingade fram avgörande match

Det blev en enkel seger för Brynäs J18 på hemmaplan mot Skellefteå. Slutresultatet skrevs till hela 6–0 och Skellefteå var aldrig ens nära att komma ikapp Brynäs som nu kvitterade till 1–1 i kvartsfinalserien i SM.

Annons

Brynäs hade inga som helst problem med Skellefteå på hemmaplan.

Det blev dock en jämn första period där inget av lagen skapade några speciella chanser, det var mest slit och kamp i sarghörnen.

Skellefteå var närmast ett ledningmål i den första perioden men en Brynässpelare var beredd och slog undan pucken. Den andta perioden blev en irriterad historia och båda lagen var och knuffade på varandra väldigt mycket.

Brynäs kunde dra i från rejält i den här perioden och man tog över matchen helt och hållet. Skellefteå skapade inte en enda farlig målchans utan det var Brynäs för hela slanten.

Brynäs avslutade den andra perioden med en 3–0-ledning.

I den tredje perioden fortsatte Brynäs att trumma på.

Vid 4–0 tog Skellefteå ut sin målvakt tidigt i den tredje perioden. Bortalaget lyckades inte få in pucken istället var det Brynäs som gjorde 5–0. Det skulle bli 6–0 också innan matchen var över och Gävlelaget förnedrade bortalaget i Läkerol Arena.

Nu tvingade Brynäs fram en tredje och avgörande match som spelas i Läkerol Arena i dag.

Det återstår att se om den viktige backen Simon Bertilsson kan delta då han fick en smäll i går och var tvungen att avbryta matchen.

– Det var en jämn första period, lite spänt då lagen kände på varandra. Men efter den första perioden kontrollerade vi matchen helt och kunde lätt dra i från, sa Brynästränaren Lars Löfblom efter matchen.

1–0 (1.29) Simon Bertilsson, 2–0 (11.34) Joachim Rhodin, 3–0 (16.40) Simon Löf.

4–0 (10.16) Simon Bertilsson, 5–0 (15.01) Simon Löf, 6–0 (19.17) Dennis Fröland.

28–25 (8–8, 12–7, 8–10).

Roger Nordin.

Simon Löf

Mer läsning

Annons