Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J20 fortfarande obesegrat

3–1 mot Skellefteå i Läkerol Arena betyder att Brynäs fortfarande är obesegrat i J20 superelit norra. En stark andra halva av matchen blev avgörande.

Annons

– Det var lite avvaktande i första perioden men sedan gick vi bara ut och körde, säger Johan Larsson, som tryckte in det viktiga 1–0-målet i början av andra perioden.

Det var målvakten Oskar Östlunds förtjänst att Brynäs fortfarande var med i matchen efter en period. Skellefteå gjorde allt utom mål. När västerbottningarna sedan direkt i inledningen av den andra perioden fick chansen i numerärt överläge osade det verkligen katt nere hos Oskar Östlund.

Då snodde Johan Larsson pucken på defensiv blålinje, skrinnade i ensamt majestät över två zoner och sprätte distinkt upp pucken i Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvalls plockhandskryss.

1–0 till Brynäs – och matchen bytte helt karaktär.

Hemmalaget tog över initiativet och nio minuter senare satte Ludvig Rensfeldt 2–0 med ett skott från blålinjen.

I slutperioden kontrollerade Brynäs händelserna och Henrik Karlssons 3–1 – också det ett skott från blålinjen – blev spiken i Skelleftekistan.

– Det här var viktiga poäng som vi får vara nöjda med. Men vi har höga krav på det här laget och den första perioden var inte bra, säger Brynästränaren Mats Bäcklin.

De regerande svenska J20-mästarna Brynäs leder nu serien på samma poäng som Leksand (har spelat två matcher mer) och Luleå.

Johan Larsson var med och tog guld förra året och det ser lovande ut även i år, menar han.

– Vi hade ett väldigt bra lag förra säsongen och det är svårt att jämföra så här tidigt på säsongen men det här är ett jämnt lag där alla kan bidra med något, säger han.

Nu följer ett dubbelmöte (söndag och måndag) med Luleå i ”Läkerolen”.

– Luleå är ett helt annat lag som kör som fan och det brukar vara kamp i 60 minuter, säger Johan Larsson.

1–0 (1.03), Johan Larsson, spel fyra mot fem, 2–0 (9.58) Ludvig Rensfeldt (Calle Järnkrok, Sebastian Wännström), spel 5 mot 4.

2–1 (3.20) Niclas Burström (Oscar Lindberg), spel 5 mot 4. 3–1 (6.29) Henrik Karlsson (Felix Eriksson, Martin Hellgren), spel 5 mot 4.

23–22 (6–8, 10–6, 7–8)

7x2 min, utv. Skellefteå: 6x2.

Roger Nordin, Gävle.

Johan Larsson (f), Calle Järnkrok (c), Oskar Östlund (mv).

Annons