Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs J20 inledde slutspelet med seger

J20 Super Elit Top 8 kunde inte ha börjat bättre för Brynäs. I den första av sammanlagt fjorton omgångar nollades Linköping.
– Stabilt försvarsspel matchen igenom, summerade tränaren Mats Bäcklin efter 6–0-segern i Läkerol Arena.

Annons

Slutspelsserien har inletts. För Brynäs och målvakten Joacim Eriksson kunde det inte ha börjat bättre. Mot ett tafatt Linköping i går höll Eriksson nollan för tredje gången denna säsong – senast det hände var mot Skellefteå i oktober.

– Riktigt härligt, men jag fick mycket hjälp av (Simon) Bertilsson. Han täckte två skott i första perioden när jag var skymd, men hela laget offrade sig, säger Joacim som inte ställdes på några svårare prov mellan stolparna i Brynäskassen.

Just Brynäs aggressiva försvarsspel var ett viktigt fundament i går. Linköping pressades hårt i sarghörnen och stressades till snabba avslut. Detta öppnade inte sällan upp ytor för Brynäs som flera gånger byggde upp sina anfall via snabba crosspassningar. Efter att Henrik Thegel fastställt 4–0 kvarten in i andra perioden kändes matchen avgjord. Att ytterligare två puckades placerades in förstärkte bara faktum – Brynäs var det bättre laget.

– Jag tycker vi tog över matchen mer och mer i andra perioden. I tredje blev det lite avvaktande, de försökte komma tillbaka men vårt försvarsspel var grunden, säger Mats Bäcklin avslutningsvis.

Brynäs J20 möter redan i dag Södertälje. Håller det positiva försvarsspelet i sig?

Mer läsning

Annons