Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs jagar förstärkning på backsidan

Måltorka framåt. Ändå är det en förstärkning på backsidan som Brynäs behöver mest just nu.

– Vi jobbar för att hitta en lösning, säger Inge Hammarström i Brynäs rekryteringsgrupp.

Annons

Det har under den senaste tiden framkommit uppgifter som säger att Brynäs jagar en transatlantisk backförstärkning.

Sportchef Micke Sundlöv har dementerat, men nu bekräftar Inge Hammarström i Brynäs nybildade rekryteringsgrupp att uppgifterna stämmer.

– Det känns som att det är på backsidan som det behövs en förstärkning. Men det kan ju vara en nordamerikan som spelar i Europa eller ryska ligan KHL, säger Hammarström.

Brynäs backsida är skör och inte blev det bättre när Niclas Andersén drog axeln ur led i matchen mot Frölunda i tisdags.

Därför håller nu Brynäs ögon och öron öppna för att om möjligt förstärka på backsidan.

– Vi vet ju inte hur illa det är ställt med Andersén. Men visst jobbar vi för att hitta ytterligare spelare, bekräftar Inge Hammarström.

Sedan i augusti jobbar Hammarström tillsammans med en stark grupp personer för att hjälpa Brynäs sportchef Michael Sundlöv att hitta rätt spelare att värva till Brynäs. Till vardags är Inge Europascout åt NHL-laget Vancouver Canucks och han har nyligen kommit hem från lagets försäsongsläger i Kanada. Men han är väl insatt i Brynäs backbekymmer.

– Det behövs en spelare till, men det måste vara någon som är riktigt bra och kan gå in och tillföra laget något, säger han.

Just nu håller NHL-klubbarna på att banta sina trupper inför säsongen som drar igång till helgen. De som inte tar en plats hamnar antingen i någon av farmarligorna eller försvinner till Europa, och det kan vara bland de som ratas som Brynäs ska hitta ett guldkorn.

– I Vancouver bantades truppen ner till 25 spelare så sent som i går, berättar Hammarström.

– Vi måste ändå jobba på med laget. Det kan ju alltid hända saker, nu är Andersén borta till exempel och Peter Nolander fick också en smäll mot Frölunda.

Mer läsning

Annons