Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs jättetalang gör debut i elitserien

Jonas Nordquist är fortfarande skadad.

Då släpper Tommy Jonsson fram ännu en i raden av talangfulla anfallare från juniorlaget.

Annons

Elias Lindholm, nyligen födda 17 år, tar plats som center i fjärdekedjan tillsammans med Sebastian Wännström och Emil Molin när Brynäs möter Linköping borta på tisdagskvällen.

Elias är son till förre brynäsaren Mikael Lindholm och är en exceptionell talang. Vilket inte minst bevisas av att han är första reserv i JVM-laget, trots att han är så ung att han kan spela ytterligare två JVM-turneringar.

Tommy Jonsson har följt 17-åringens karriär på nära håll eftersom han har en son i samma ålder.

– Det syntes väldigt tidigt att det var en spelare utöver det vanliga. Han har en riktigt bra touch, fina handleder och bra teknik. Det ska bli intressant att se honom i den här miljön, säger Jonsson.

Uppehållet har gjort Brynäs gott och spelare som varit småskadade – Calle Järnkrok, Mats Lavander och Johan Holmqvist – är alla i speldugligt skick. Jonsson väljer dock att ställa Niklas Svedberg i kassen mot Linköping.

För centern Jonas Nordquist, som missat de fem senaste matcherna, dröjer dock comebacken ytterligare en tid. Och axelskadade Jakob Silfverberg har en bit kvar, även om han var med på måndagens träning.

Tommy Jonsson räknar med att Simon Bertilsson spelar, trots att denne ådrog sig en lårkaka under Channel One Cup. Ingen av Tre Kronor-spelarna fanns dock med på måndagsträningen eftersom de kom hem från Ryssland först en bit in på morgonen.

Lars Jonsson fortsätter att vara sjundeback, precis som i sista matchen innan uppehållet.

Mer läsning

Annons