Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs kallar inte på förstärkning

Ett friskt Brynäs – då ersätts inte JVM-spelarna.

Sportchefen Micke Sundlöv avfärdar rykten om förstärkningar under mellandagarna. Och får uppbackning av poängkungen Jonas Nordquist.

– Vi klarar oss med tolv forwards, säger Sundlöv.

Annons

Calle Järnkrok, Simon Bertilsson och Johan Larsson anses som givna i det JVM-laget som snart reser till Buffalo för årets upplaga av junior-VM. Sebastian Wännström och Ludvig Rensfeldt är två andra brynäsare som är högaktuella – och väntas bli uttagna.

Då straffas Brynäs hårt och förlorar därmed en back och fyra forwards under eventuellt sex matcher, beroende på hur långt Sverige går i JVM.

– Försvinner samtliga fem som är aktuella kommer vi att klara oss – om alla i laget i övrigt är friska. Då har vi tolv forwards och behöver inte förstärka laget, säger Sundlöv, som kallar tillbaka utlånade forwarden Emil Sandin från Mora.

Han ansluter till kommande helg.

Det enda frågetecknet just nu är Magnus Kahnbergs ljumskar, men han spelar av allt att döma annandagsmatchen mot Södertälje och gör truppen då intakt – om inte någon annan hamnar på skadelistan.

Då måste Brynäs förstärka.

– Ja, då blir det aktuellt att låna in en spelare. Förmodligen från allsvenskan, säger Sundlöv.

Brynäs sportchef får medhåll av Jonas Nordquist, intern poängligaledare och åtta totalt i hela elitserien med 21 poäng på 30 matcher.

– Visst är det roligt för grabbarna som får spela JVM, men desto tuffare för laget. Men vi ska klara oss ändå. Det finns andra riktigt bra juniorer i truppen att täcka upp med. Som Rohdin och Berglind, säger Nordquist.

Brynäs har ledigt den här veckan med undantag för torsdag och fredag. Då är det frivillig träning. Sedan drar laget i gång ordentligt under helgen med både fysträning och isträning.

Och så fortsätter man, men med uppehåll för julafton då spelarna åker hem till släkt och vänner. Målvakten Thomas Greiss, till exempel, återvänder till San José. Men lugn, han ska bara ordna med det praktiska och träffa sin flickvän.

Niklas Czarnecki menar på att formstarka Brynäs inte kommer att nöta på något extra på träningarna under uppehållet.

– Nej, vi kör på som vanligt. Det blir mycket fart på träningarna, men samtidigt så får vi inte träna ner oss. Vi ska vara i form på annandagen, mot Södertälje.

Brynästränaren anser heller inte att laget behöver förstärkas under JVM.

– Vi klarar oss med tolv forwards. Rohdin flyttas förmodligen upp i laget, han ligger närmast till.

Mer läsning

Annons