Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs kryssar vidare

Med en ispåse över ryggslutet och en blodig näsa satt Eero Somervuori i Brynäs omklädningsrum.

Det var smällar han kunde ta...

Men 3–3 borta mot Timrå gav blandade känslor hos den formstarka finländaren.

Annons

– Vi måste börja spela hockey i 60 minuter. Det går inte att bara prestera riktigt bra i en period. Elitserien är så otroligt jämn och går man ner sig minsta lilla så blir det så här.

Det var enkelt att förstå var Eero menade. 2–0 till Brynäs efter första perioden och det såg både bra och oerhört stabilt ut.

– Då är det jäkligt tungt och snudd på oförklarligt att efter en av säsongens bästa spel bara fem minuter senare ligga under med 3–2. Vi kan inte vara så ojämna. Och fråga mig inte varför det blir så...

Fredrik Hynning, Kamil Piros och Tomas Skogs gjorde med varsitt mål att Timrå vände underläget och fick med en tänd hemmapublik. Brynäs fick knappt låna pucken och 18–4 i skottstatistiken visade precis vad som hände på isen.

– Vi blev väldigt passiva och till slut måste man säga att vi hade tur som fick med oss en poäng. Även om det finns en riktigt stor potential måste vi snart börja vinna matcher också. Nu får vi kämpa och kriga så hårt för varje oavgjord match och poäng vi kan ta, summerade Eero.

Krigade i defensiven gjorde laget i sista perioden som slutade mållös och Jacob Markström kom upp med några vassa räddningar. 13–1 i skott visade också vilket lag som var närmast segern...

Men Somervuori ser ljusglimtar också. Brynäs vägrar visserligen vinna matcher efter full tid men är också svårslaget.

– Vi måste jobba på stenhårt och bara gå vidare hela tiden. Till slut kommer förhoppningsvis segrarna och det kan då rulla på och med trepoängssystemet går det fort.

Själv drar han i alla fall i alla högsta grad sitt strå till poängstacken. I går gjorde finländaren poäng för sjätte matchen i rad och formen börjar bli riktigt vass. Två mål och en assist och med i allting som Brynäs hade i anfallsväg.

– Jag hade tungt ett tag men visst känns det att det har lossnat en hel del. Jag får mycket speltid och är med för att göra mål och assist. Nu har vi också ett bra power play – ett av ligans bästa – och det gör det också enklare att producera.

Eero träffade målet med ett skott i Brynäs första pp-läge och Steve Dixon vispade in returen för hans tionde fullträff för säsongen. Sedan gjorde Somervuori själv 2–0 men framför allt den otroligt viktiga 3–3-kvitteringen 13 sekunder före andra periodens slut.

– Det var grymt viktigt. Tungt för Timrå att åka på efter en sådan totalt dominans i perioden och jäkligt skönt för oss att ta med sig in i pausvilan.

Det var Mads Hansen som snyggt höll inne pucken i en spelvändning och hittade Eero i slottet. Skottet satt perfekt.

– Lindbäck är precis som ”Markan” en stor målvakt så jag försökte faktiskt få ner det skottet låg vid plockhandssidan. Skönt att det gav i alla fall en poäng, sa Somervuori.

Men han påtalade att det finns detaljer att jobba på. Som att spela i 60 och inte 20 minuter...

– Gör vi det. Då jäklar...

Mer läsning

Annons