Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs måste lära sig att föra också

Ett insläppt mål på två matcher är förstås riktigt bra.
Men efter 2–1 mot topplaget Modo i lördags fick Brynästjejerna slita hårt för att besegra bottenlaget Munksund/Skuthamn i går.
– Vi har fortfarande problem att föra och vinna matcher som vi ”bara ska ta hem”, sa tränaren Magnus Grönlund efter 2–0-segern.

Annons

Nu var det mållöst till drygt fyra minuter återstod av hela matchen innan landslagstjejen Emma Eliasson slog till med den förlösande fullträffen. Fram tills dess var det Brynäs som dominerade, skapade massor av chanser men hade förtvivlat svårt att få in pucken.

– Jag tror vi hade fyra ramträffar innan vi äntligen gjorde målet. Huvudsaken var att vi vann och till slut blev det ju så, sa Grönlund.

Den sista perioden blev den klart bästa och då matchades också laget hårdare med spel på två femmor.

– Då lossnade det lite och vi tog över allting. Vi vann skotten klart och det blev bättre fart på allting, sa Brynästränaren.

I defensiven finns i alla fall inte mycket att klaga på. Sara Grahn i kassen behåller sin fina form och hon visar gång på gång att hon står i landslaget också. I går tog hon allting och hade god hjälp av backarna också.

Brynäs är fortfarande trea i tabellen då både Segeltorp och Modo vann sina matcher med uddamålet. Modo gjorde sitt segermål då bara två sekunder återstod i matchen mot Leksand.

– Men dom har också några tuffa matcher kvar och ska bland annat möta varandra. Vi jobbar på och ska försöka göra det vi ska och vinna våra matcher, avslutade Grönlund.

MUNKSUND/SKUTHAMN–BRYNÄS 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

Tredje perioden: 0–1 (15.35) Emma Eliasson (Kajsa Östlund) spel fem mot fyra, 0–2 (19.06) Elin Lundqvist.

Skott: 19–41 (9–10, 7–14, 3–17).

Utv, Munksund/Skuthamn: 4x2. Brynäs: 3x2.

Domare: Gabriella Grahn, Älvsbyn.

Publik: 159.

Brynäs tre stjärnor

3: Johanna Malmström, b

2: Sara Grahn, mv

1: Elin Lundqvist, b

Mer läsning

Annons