Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs mot AIK i enda hemmamatchen

Fem träningsmatcher är avverkade med blandat resultat. Då väntar den första och enda försäsongsmatchen i Läkerol Arena för Brynäs.

– Hoppas det kommer många och tittar. Tre-fyra tusen vore kul, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Brynäs har varvat goda insatser med några mindre bra så här långt. Mot elitserienykomlingen AIK i kväll är det lite av upp till bevis för Brynäslaget. Det är nu saker och ting ska börja stämma i spelet.

– Man är i olika faser under en försäsong. Men den här matchen är viktig, en av de viktigaste får jag säga, menar tränaren Niklas Czarnecki.

– I de två senaste matcherna har vi praktiserat anfallsspel. Nu vill jag se lite mer eftertanke och kontrollerat spel.

”Tuta och kör-inställningen” som fanns i matcherna mot Mora och Leksand förra veckoslutet kommer vi därför inte att få se skymten av mot AIK. Det Czarnecki efterlyser är mer ordning och reda i både anfalls -och försvarsspelet.

– Grundspelet och positionsspelet är i fokus nu. Strukturen i hur vi spelar är viktig, menar Brynästränaren.

Niklas Czarnecki menar att kedjeformationerna börjar sätta sig, men att det fortfarande finns en del funderingar och frågetecken fram till seriestarten, som är hemma mot Modo 16 september.

• Någon eller några spelare som imponerat extra på dig så här långt?

– Anton Rödin har mognat rejält. Han har varit strålande under försäsongen, precis som Calle Järnkrok.

• Och tvärtom då. Någon spelare du vill se mer av?

– Nja, svårt att säga. Men vår nye back Mattias Ekholm har visserligen varit bra defensivt, men av honom väntar jag mig fortfarande lite mer.

Kvällens motståndare AIK spelade redan i går kväll borta mot Timrå och spelar sin femte träningsmatch mot Brynäs.

Hittills har det blivit segrar mot Nynäshamn (7–1), Almtuna (1–0) och Södertälje (3–2) för Gnaget med gamla brynäsarna Peter Nolander, Johannes Salmonsson, Richard Gynge och Daniel Rudslätt i laget som ju dessutom tränas av Roger Melin och Gunnar Persson.

Mer läsning

Annons