Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs mot skräckmotståndaren

Brynäs ligger på sjätte plats i tabellen när elitserien startar igen. Assisterande tränaren Janne Larsson är nöjd med den placeringen.

Nu startar elitserien om och Södertälje SK står för motståndet i annandagsmatchen i Läkerol Arena.

Annons

• Annandagshockey är ett relativt nytt begrepp. Gillar ni i Brynäs det?

– Det är väl helt okej och nu har det ju gått några år där även vi i elitserien lirat under julhelgen. Jag var med på min aktiva karriär och spelade några annandagsmatcher. Det brukar alltid vara mycket folk och det är roligt. Vi är i alla fall förberedda och laddade för match.

• Södertälje kommer hit på söndag. Det enda lag ni hittills inte har tagit poäng av den här säsongen. Hur ska det gå till nu?

– Genom att fortsätta spela det spel vi hade innan juluppehållet där vi hade massor av matcher på raken där vi tog poäng. Egentligen har vi varit på rätt väg sedan efter november- uppehållet och verkligen fått ihop det på ett bra sätt. Det är klart vi jagar revansch efter 7–2-förlusten senast vi möttes.

• Hur har uppehållet varit?

– Väldigt bra. Vi vilade först en vecka och sedan har vi tränat på. Vi har saknat de som varit borta med landslagen men nu är alla tillbaka utom JVM-killarna. Mattias Ekholm fick några dagars semester när han kom tillbaka från tre Kronor. Vi tränar juldagen och tar sedan ut laget mot Södertälje.

• Så ni är redo för det tuffa programmet som ni nu går in i?

– Absolut. Det gäller att snabbt komma in i det här igen för nu är det matcher i stort sett varannan dag ett tag. Ingen får vara kvar och ha jullov. Men vi är beredda på att det drar igång igen.

• Om du sammanfattar säsongen hittills då. Är ni nöjda?

– Första halvan kändes inte okej när vi släppte till för mycket i defensiven. Men efter novemberuppehållet har det hänt mycket och det vi har presterat sedan har varit riktigt bra i stället. Vi har gjort några riktigt bra matcher som Skellefteå, Färjestad och Linköping hemma. Luleå borta var också en riktigt bra insats.

• Det absoluta bottennappet då?

– Södertälje borta var förstås en sådan match man helst glömmer.

• Spelare som överraskat och klivit fram?

– Det är inte konstigt att både Silfverberg och Ekholm har tagit en plats i Tre Kronor för båda har varit väldigt bra. Sedan måste jag nämna Thomas Greiss också som efter den besvärliga starten verkligen har visat vilken bra målvakt han är. Andreas Dackell har tagit ett stort ansvar på slutet och Mads Hansen och Jonathan Granström drar ett tungt lass i box play.

• Nu har ni fyra spelare borta på JVM. Hur löser ni det?

– Genom att andra spelare kommer att kliva fram och får mera istid. Det brukar bli så och vi har bra killar som kommer in. Ludvig Rensfeldt är mogen för det och Emil Sandin är tillbaka i laget igen. Dessutom är Magnus Kahnberg hel efter sin skadefrånvaro.

• Ni börjar ju dessutom bli van med att ha tongivande spelare borta på JVM. Det kanske var ännu värre ifjol?

– Tja, det är svårt att jämföra. Då var Jacob Markström, Jakob Silfverberg och Anton Rödin borta. Men det är det jag menar att andra kliver fram i stället – då var ju Eddie Läck grymt bra i målet för oss.

• Ett anndagstips. Hur slutar matchen mot Södertälje?

– Jag tror på seger. Alla matcher i den här jämna serien är viktig. Men det skulle vara en skön start att vinna mot Södertälje och få ett ännu större glapp till lagen där nere.

Mer läsning

Annons