Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nära sin sämsta elitseriestart på 2000-talet

Brynäs är på god väg mot en rekorddålig start på elitserien – sett över insatserna under 2000-talet.

– Så länge vi skapar målchanser behöver vi inte känna någon panik, säger Magnus Kahnberg inför dagens bortamöte med Djurgården.

Annons

Om Brynäs inte vinner dagens match mot Djurgården är det här lagets sämsta start på elitserien under 2000-talet, om man tittar på de fem första omgångarna.

Inledningen på den här säsongen går bara att jämföra med säsongen 2004/2005, då det blev en seger och två oavgjorda på de fem första matcherna. Det är just ett sådant facit Brynäs kan uppnå i dag.

– Om vi spelar som vi gjorde mot Modo kommer vi att vinna många matcher framöver. Jag har enbart positiva tankar inför matchen mot Djurgården, säger Magnus Kahnberg.

Han gjorde sin hittills klart bästa match i Brynäs i torsdagens 1–1-möte med Modo.

– Jag har jobbat hårt och det har känts bra för mig en längre tid nu, säger Kahnberg.

Han såg till att spräcka sin poängnolla mot Modo. Kahnberg spelade tjusigt fram Mads Hansen till kvitteringen. Han hade även själv en handfull brännheta målchanser, men marginalerna var emot honom.

– Vi kan inte spela så mycket bättre än vad vi gjorde mot Modo. Vi gjorde i princip allt rätt, utom mål. På så många chanser borde vi ha gjort fler än ett mål.

– Vi har många bra målskyttar i laget och jag är inte enbart värvad som målskytt. Det är klart att jag hade hoppats på något bättre än noll mål på fyra matcher, samtidigt som det kvittar vilka som gör målen. Som lag upplever vi en viss frustration, eftersom vi bara gjort fyra mål på fyra matcher. Men så länge vi skapar målchanser behöver vi inte känna någon panik.

– Ja, om man tittar på defensiven finns det ingen anledning att vara orolig. Vi är täta bakåt.

Brynästränaren Niklas Czarnecki väljer också att vara positiv, trots den tunga inledningen poäng- och målmässigt.

– Det är egentligen helt otroligt att vi inte lyckades vinna mot Modo, med det spelet. Det går inte att säga i all oändlighet att målen kommer, men jag är övertygad om att vi kommer att få utdelning om vi fortsätter att spela så pass bra som mot Modo. Annars vore det konstigt, säger Czarnecki.

Brynäs valde att övernatta i Örnsköldsvik och därmed blev det ingen träning i går. Istället tränar Brynäs i dag på förmiddagen, innan avresan mot Stockholm och Hovet.

– Vi kände att det var det bästa, för att få rätt dygnsrytm, konstaterar Czarnecki.

 

 

Mer läsning

Annons