Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nertryckt – men på fredag kommer JVM-spelarna

Åtta spelare borta och 5–2-förlust mot Linköping.

Men här är glädjebeskedet till Niklas Czarnecki och Brynäs mitt i alltihopa: JVM-spelarna är tillbaka till lördagsmatchen.

Annons

När Brynäs skulle samlas för bussfärd till Linköping tidigt i går morse hade man sex man borta – men det blev två till innan nedsläpp.

Jörgen Sundqvist ringde återbud och dök aldrig upp, åkte aldrig med ner.

Sebastian Lauritzen åkte med i bussen, värmde i Linköping klockan tolv och åkte sedan för sedvanlig vila innan match. Klockan halv fem kastade även han in handduken.

– En halvtimme innan samling, suckade tränaren Niklas Czarnecki, som fick skrapa ihop spillrorna och hoppas på ett mirakel som aldrig skedde.

I morgon väntar Frölunda hemma och inför den matchen, ingen vidare ljusning.

– Det är klart jag hoppas att nån av de magsjuka kan spela, men jag vet inte.

På lördag ska Brynäs spela borta mot Södertälje – och efter gårdagens match trodde Czarnecki inte att de fyra JVM-spelarna skulle hinna hem för att spela den matchen heller.

– Jag ska prata med Sundlöv och höra om möjligheten finns att flyga hem dem tidigare, sa han.

Men det behövs inte. Järnkrok, Wännström, Larsson och Bertilsson hinner ändå.

– Dom kommer hem på fredag, så dom är tillgängliga för spel mot Södertälje, redogör sportchefen Micke Sundlöv.

Räkna med att Czarnecki jublar över det beskedet – även om Sundlöv garderar sig med att säga ”det är ju inte jag som bestämmer om dom ska vara med redan på lördag...”.

JVM-kvartetten har spelat intensivt i Buffalo och kan förstås vara slitna, men räkna med att att de finns med i Brynäslaget från det ögonblick de sätter fötterna på Arlanda.

• I vilket skick tror du dom är?

– I bra skick, absolut. Det är inga problem, säger Czarnecki.

En bronsmedalj i kväll mot USA kan säkert pigga upp lite.

Sedan gäller det förstås att försöka undvika ytterligare spridning av magsjuka i truppen. Inga nya fall rapporterades i omklädningsrummet sent i går kväll – och Sebastian Lauritzen, han isolerades i Linköping över natten.

– Han kan ju inte åka med oss hem i bussen, utan stannar på hotellet över natten för att tillfriskna och åker sedan tåg tillbaka till Gävle så fort som möjligt, förklarar Czarnecki.

– Vi försöker gardera oss med handsprit och att hålla de sjuka borta tills de är smittfria. Det är bara att hoppas att det hjälper. Men man vet ju inte, det kommer ju blixtsnabbt.

De brynäsare som försvarade klubbens färger i Cloetta Center försökte så gott det gick, men orkade inte hänga med i svängarna hela tiden när Linköping anföll med den kraft som fyra kedjor kan ge.

– Jag bestämde mig för att vi skulle försöka gå framåt mer efter första perioden, det är svårt att vinna om man bara ska försvara. Men det ledde till att vi åkte på kontringar istället. Det kanske var fel, jag vet inte, i så fall får jag ta på mig det, sa Niklas Czarnecki.

Ludvig Rensfeldt fanns med som extra forwardsresurs men fick ingen speltid.

– Det blir konstigt att spela med tio forwards, sa Czarnecki.

Mer läsning

Annons