Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nya supershow dröjer

Bara sju hemmamatcher kvar av grundserien – och fortfarande väntar Brynäs på det nya superintrot ”ice projection”.

– Vi har gjort vår del, vi sitter bara och väntar på att de ska komma hit och installera projektorerna, säger klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Annons

Ice projection är en nyhet som hämtats från NHL och som ska införas på alla elitseriearenor under vintern. Sex projektorer skapar rörliga bilder på isen, som därmed blir som en stor bioduk.

Flera arenor har redan fått utrustningen, bland annat Scandinavium och Löfbergs Lila Arena, men i Läkerolen har man väntat förgäves än så länge. Först sades det att man skulle kunna köra igång i samband med att den nya mediekuben fanns på plats i oktober, därefter siktade Brynäs på hemmamatchen mot HV71 den 23 november innan det i stället blev tal om mitten av december.

Nu är det slutet av januari och Brynäs har plötsligt bara sju hemmamatcher kvar av grundserien. Sex efter kvällens möte med AIK.

– Vi är klara rent fysiskt i arenan och har satt upp de fästen i taket som behövs. Nu sitter vi bara och väntar på att det ska komma hit och installera tekniken, säger Hans-Göran Karlsson.

Hockeyligan betalar investeringarna och har gett ett företag i uppgift att installera projektorerna i alla arenor samt göra de nödvändiga finjusteringarna.

– Det har varit vissa problem med installationerna. Sett i backspegeln hade det kanske varit klokt om fler än ett företag jobbat med det här, säger Hans-Göran Karlsson en aning kritiskt.

Han säger ändå att publiken i Läkerol Arena inom kort ska få uppleva isprojektionerna. Exakt när ska vi kanske undvika att spekulera kring den här gången.

– Det ska passa in i vår verksamhet också, man måste stänga av isen i tre dagar vid installationen, säger Karlsson.

Mer läsning

Annons