Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs orkade inte hela vägen

Brynäs orkade inte. Den sena matchen mot Leksand i fredags satte ner energi och kraft när man avslutade Clas Ohlson Cup mot Luleå i den tidiga eftermiddagsmatchen. Förlust med 1–2 (0–1, 0–0, 1–1) – Vi kände av insatsen mot Leksand, säger Niklas Czarnecki.

Annons

Tre matcher på lika många dagar satte sina spår. Insatsen mot Luleå var Brynäs sämsta av de tre cupmatcherna och laget stod inte att känna igen från den starka insatsen mot Leksand.

En riktigt dålig förstaperiod, rätt hyfsad andra och en bra sistaperiod. Det räckte inte mot Luleå som tog sin andra raka seger.

Förlusten mot Luleå är inte mycket att säga om, även om Brynäs starka sista period borde ha inneburit ett oavgjort resultat.

– Vi skapade väldigt mycket, vi ska göra något mål mer, säger Niklas.

En seger, en oavgjord och en förlust blev slutresultatet för Brynäs i årets Clas Ohlson Cup i Ejendals Arena i Leksand.

Brynäs började svagt. Luleå hade ett klart grepp i första perioden och gjorde också 1–0 genom Mats Lavander. Norrbottningarna vann skotten med 15–6.

Brynäs var för passivt. Markström spelade bra och höll dem kvar i matchen.

– Vi har gjort två av nio riktigt dåliga perioder under cupen. Den här och så inledningsperioden mot Timrå, speciellt den mot Timrå, det gäller för mig att ha förståelse då vi spelade sent i fredags och käkade frukost/lunch på morgonen utan värmning före den här tidiga matchen, säger Niklas.

Brynäs arbetade sig mer och mer in i matchen genom att få stopp på Luleås fart. Mittperioden var väldigt jämn, 0–0 och 8–8 i skott, men det kändes att Brynäs var på gång.

Luleå hade ett sololäge men Markström räddade. Stephen Dixon skar in från höger och fick fri yta för skott, dåligt avslut, skottet gick både över och på sidan om kassen. En bra målchans som Dixon måste ta tillvara bättre.

Nytt fint läge, två-mot-ett-läge där Dackell spelade fram Molin, men pucken studsade oturligt över Molins klubba. Luleå gjorde 2–0 bara tjugo sekunder in på tredje perioden. Ett riktigt strulmål där Brynäs hade flera möjligheter att få undan pucken, men efter att den hade ”dansat” på mållinjen några gången fick Lavander till slut in den i mål.

Brynäs var klart bättre i perioden än Luleå. 16–5 i skott men bara 1–0 i perioden, Mads Hansen förpassade pucken i mål efter Juuso Hietanens skott från blå.

– Det var bra gjort av oss att komma tillbaka så starkt efter den svaga inledningen, säger Niklas.

Brynäs jagade kvittering men avsluten var inte av bra kvalité. Det var alltför lite fart och kraft i de sista momenten för att avsluta Gusten Törnqvist.

Mads Hansen och Niclas Andersén tillsammans med Jacob Markström var de som höjde sig i ett rätt anonymt Brynäs.

Anmärkningsvärt är att förstalinans Lars Jonsson, Niclas Andersén, Ove Molin och Andreas Dackell var inne på bägge baklängesmålen. 0–1 med Stephen Dixon som center och 0–2 med Jonathan Granström i mitten.

Mer läsning

Annons